, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μαριάννα Τουμασάτου: Ο λόγος που κινήθηκε δικαστικά όταν δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες του παιδιού της

Τη Δευτέρα κάνει πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 η νέα σειρά “Γυναίκα Χωρίς Όνομα” στην οποία πρωταγωνιστεί η Μαριάννα Τουμασάτου. Εκεί υποδύεται την Κάτια που κάνει τα πάντα για να σώσει το παιδί της. Με αφορμή το ρόλο της η Μαριάννα, μεταξύ άλλων, μιλά στο People για τη δική της κόρη και όλα όσα άλλαξε η μητρότητα στη δική της ζωή.
Η γέννηση του παιδιού σάς έφερε ακόμα πιο κοντά με το σύζυγό σου;
Ένα αγαπημένο ζευγάρι το φέρνει πιο κοντά ο ερχομός του παιδιού. Ένα ζευγάρι με προβλήματα το απομακρύνει. Εμείς είμαστε πολύ καλά.
Μιλώντας στις κάμερες είχες πει πως όταν είχαν προσπαθήσει, 2 μηνών ακόμα, να βγάλουν την κόρη σας φωτογραφίες, είχατε κινηθεί νομικά. Τι σας ενόχλησε και σας φόβισε;
Έχουμε στερηθεί πρεμιέρες φίλων σε παιδικά θέατρα για να μη βρεθεί η μικρή μπροστά στις κάμερες. Γάμους, βαφτίσεις και διάφορες κοινωνικές στιγμές αγαπημένων ανθρώπων για τον ίδιο λόγο. Τότε την έβγαλαν φωτογραφία και τη δημοσίευσαν και για αυτό πήγαμε δικαστικά. Ποιος είναι ο λόγος να βγάλω το παιδί μου στη δημοσιότητα; Δεν είναι κακό για όποιον θέλει να το κάνει αλλά δεν είναι απλό. Πού ξέρω εγώ αν κάποιος ανόητος δει το παιδί μου και το στοχοποιήσει; Θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Όταν πάει 18 και αποφασίσει πως είναι ένας χώρος που της αρέσει και αισθάνεται άνετα μέσα σε αυτόν, ας τον ακολουθήσει. Δεν θα μπω ποτέ εμπόδιο στη ζωή της. Αλλά δεν θα βγάλω το παιδί στις κάμερες. Δεν χρειάζεται. Είναι μικρή, δεν έχει συνείδηση των πραγμάτων, δεν έχω την άδειά της και δεν θεωρώ ότι μπορώ να το κάνω.
Έχεις παραδεχτεί πως, όταν η μικρή μπήκε για πρώτη φορά στο σχολικό, πλάνταξες στο κλάμα. Τώρα που πάει δευτέρα δημοτικού το έχεις συνηθίσει;
Συγκινούμαι πολύ με τον τρόπο που αντιδρά εκείνη και με το πώς το περιμένει. Όπως επίσης με τα έθιμα που έχουμε φτιάξει στο σπίτι μας για την πρώτη μέρα στο σχολείο. Είναι πολύ συγκινητικό όταν βλέπεις αυτό το πλασματάκι, που το θυμάσαι με τις πάνες και την πιπίλα, να σου διηγείται πράγματα. Έχει τη δική της ζωή πια, στην οποία δεν είσαι παρών. Ξέρεις μόνο ό,τι σου λέει εκείνη και οι δάσκαλοί της. Είναι πολύ ωραίο, γιατί είναι ένας ελεύθερος άνθρωπος που ζει παράλληλα με εσένα.
Τώρα που η Χρυσηίδα έχει μεγαλώσει, παρακολουθεί σειρές ή παραστάσεις όπου παίζετε εσύ και ο μπαμπάς της;
Βλέπει κάτι λίγα, κυρίως κωμικές σκηνές. Την καινούρια σειρά δεν θα τη δει. Θα την αφήσω στην ησυχία της, να διάγει τον ήσυχο βίο της. (γέλια)
Έχεις πει πως ιδανικά δεν θα ήθελες η κόρη σας να ακολουθήσει το δικό σας επάγγελμα. Σου έχει πει μέχρι σήμερα ότι θέλει να γίνει ηθοποιός;
Ναι, το λέει. Όπως τα παιδιά των γιατρών λένε ότι θέλουν να γίνουν γιατροί, των δικηγόρων δικηγόροι. Μπορεί να το συνεχίσει και στο μέλλον, μπορεί και όχι.
Θα προσπαθούσες να της αλλάξεις τη γνώμη;
Όχι. Η δημοκρατία είναι το ύψιστο αγαθό! Ούτε ο μπαμπάς της θα ήθελε ποτέ να την πιέσει για κάτι. Είναι σημαντική η έκφραση του ανθρώπου. Είναι καλό να είναι ο κάθε άνθρωπος το κέντρο της ύπαρξής του, με όποιο κόστος και τίμημα.
Όπως έχεις δηλώσει και η ίδια, ο χρόνος σού έχει φερθεί πολύ καλά. Θα έκανες κάποια αισθητική επέμβαση αν κάτι σε ενοχλούσε;
Δεν το ξέρω. Δεν είμαι κάθετη σε τίποτα. Οι ανάγκες μας ορίζονται από την καθημερινότητά μας. Αν αύριο ξυπνήσω, είμαι το χάλι μου το μαύρο και δεν μπορώ να το απορροφήσω σαν πληροφορία, δεν είμαι υποχρεωμένη να υποστηρίζω αυτό που έλεγα στα 20 που είχα τη φρεσκάδα της ηλικίας ή σήμερα που είμαι 50 και μου έχει φερθεί καλά ο χρόνος.
Φροντίζεις να αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου;
Εύκολα με παραμελώ σε αυτά τα πράγματα. Ευτυχώς, όμως, έχω καλούς φίλους που με φροντίζουν. Και στο κέντρο ομορφιάς και στα δύο κομμωτήρια όπου φτιάχνω τα μαλλιά μου, αλλά και στο χώρο που φτιάχνω τα νύχια μου είναι όλοι φίλοι μου, εκτός από εξαιρετικοί επαγγελματίες και συνεργάτες.
Θα μας πεις το μυστικό ομορφιάς σου;
Ξεβάφομαι καλά, όσο κουρασμένη και να είμαι. Στην καθημερινότητά μου δεν βάφομαι σχεδόν ποτέ.
Πόσο εύκολο είναι να είσαι ζευγάρι με έναν άνθρωπο που κάνετε την ίδια δουλειά;
Όλα τα πράγματα έχουν βαθμούς δυσκολίας. Είναι ανάλογα τον άνθρωπο. Δεν αποφεύγουμε να δουλέψουμε μαζί. Έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές.
Βλέπουμε πολλούς ηθοποιούς τα τελευταία χρόνια σε λίγο διαφορετικούς ρόλους: ως παρουσιαστές ή ως συμμετέχοντες σε σόου. Σου έγινε κάποια δελεαστική τέτοια πρόταση τα τελευταία χρόνια;
Μου έχουν κάνει προτάσεις, αλλά επειδή δεν νιώθω ικανή για αυτά, τα αφήνω για τους ανθρώπους που μπορούν να το χειριστούν καλύτερα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.