, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μαριέλλα Κοσμίδου: Τώρα έχεις τη δύναμη να αλλάξεις την πόλη σου

Επειδή η πόλη είναι υπόθεση όλων µας… Επειδή η συµµετοχή µας κάνει την διαφορά… Επειδή ως πολίτης, ως επαγγελµατίας και ως µητέρα θέλω την πόλη µου µε παρόν και µέλλον… Επειδή πιστεύω στα έργα και όχι στις υποσχέσεις… Λέω ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!
Της ΜΑΡΙΕΛΛΑΣ ΚΟΣΜΙΔΟΥ*
Ο συνδυασμός “ΝΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ” με υποψήφιο δήμαρχο τον Κωνσταντίνο Ζέρβα έχει ολοκληρωμένες και βιώσιμες προτάσεις- λύσεις για όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου Θεσσαλονίκης και για την Τριανδρία και συγκεκριμένα:
Για την Α’ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ στόχο της έχει την κατάλληλη αστυνόμευση για την αυθαίρετη κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου από τραπεζοκαθίσματα, τον επανασχεδιασμό του συστήματος στάθμευσης και ανάπλαση των οδών του ιστορικού κέντρου καθώς και την επέκταση της παλιάς παραλίας από το λιμάνι μέχρι το Λευκό Πύργο, για την Β’ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ την τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού παντού, τον καθαρισμό χώρων που έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους και συλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων και την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας, για την Γ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ  είναι επιτακτική η ανάγκη η απελευθέρωση των πεζοδρομίων από εμπόδια ώστε να αποκατασταθεί η προσπελασιμότητα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες. Ακόμη θα επιχειρηθεί ανακατασκευή των κοινόχρηστων χώρων και πεζοδρομίων με τη χρήση φυσικών υλικών για την αναβάθμιση και ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής ταυτότητας της Άνω Πόλης, για την Γ’ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  προτεραιότητα του συνδυασμού μας είναι ο καθαρισμός του ρέματος της Τούμπας, η εφαρμογή αντιπλημμυρικών έργων, η συντήρηση των σχολικών κτιρίων και των αθλητικών εγκαταστάσεων, η αξιοποίηση της ΥΦΑΝΕΤ και η αναπλάσεις χώρων πρασίνου. Επίσης στόχο αποτελεί η δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμου και τα έργα συντήρησης των κοιμητηρίων της Μαλακοπής. Αναφορικά δε με την Ε’ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ αδήριτη είναι η ανάγκη για την υλοποίηση του επανασχεδιασμού συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης με αύξηση των θέσεων των μόνιμων κατοίκων, όπως και η ανάπλαση των πεζοδρομίων και η δημιουργία διαβάσεων σε όλο το οδικό δίκτυο. Για την Τριανδρία η στόχευση των λύσεων αφορά στην αναβάθμιση της αστικής συγκοινωνίας και της σύνδεσης με τον υπόλοιπο ιστό, οι αναπλάσεις των πεζοδρόμων και η ανακατασκευή των πεζοδρομίων καθώς και η συντήρηση των σχολικών κτηρίων με νέα φιλοσοφία για τις σχολικές αυλές.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν λύση στα προβλήματα που μαστίζουν  την πόλη μας και ταυτόχρονα αποτελούν πράξεις πολιτικού πολιτισμού.
Θέλουμε μια πόλη που να ανυψώνει τους πολίτες της μέσου του αστικού περιβάλλοντος της και των υποδομών της, μια πόλη που χαίρεσαι να τη ζεις μια πόλη-σπίτι για όλους .
Κριτήριο για την ψήφο μας ας είναι η καρδιά και το μυαλό μας.
Η συμμετοχή μας είναι αυτή που κάνει τη διαφορά για να περάσουμε από τις υποσχέσεις στις πράξεις.
ΌΛΟΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
* Η Μαρία (Μαριέλλα) Κοσµίδου είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Ναι στη Θεσσαλονίκη» του Κωνσταντίνου Ζέρβα. Είναι πτυχιούχος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος της Νομικής και Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ , (Συστήματα διακυβέρνησης, Πολιτειολογία). Ασκεί μάχιμη δικηγορία, μιλά άριστα αγγλικά και γερμανικά και διετέλεσε μέλος της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών. Είναι παντρεμένη και έχει έναν γιο.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.