, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μαριέττα Γιαννάκου: Δεν είναι φοιτητικό κίνημα, είναι γκρουπούσκουλα

Η πρώην υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, τοποθετήθηκε σήμερα για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη ΑΣΟΕΕ.
Συγκεκριμένα μιλώντας στον Alpha δήλωσε ότι «όσοι βιαιοπραγούν δεν είναι φοιτητικό κίνημα αλλά «γκρουπούσκουλα που αυθαιρετούν. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, ότι εδώ δεν πρόκειται για ένα φοιτητικό κίνημα, έστω ρομαντικό, ιδεολογικό κ.λπ., τύπου Μάη του ’68. Εδώ πρόκειται για ορισμένα γκρουπούσκουλα που αυθαιρετούν, έχουν στοιχεία λογικής τρομοκρατίας στο μυαλό τους, βιαιοπραγούν εναντίον των φοιτητών και των καθηγητών στα πανεπιστήμια και διερωτώμαι πώς αισθάνονται τα παιδιά από την επαρχεία, τα οποία είναι έξυπνα, έχουν διαβάσει, έχουν μπει στη σχολή και έρχονται εδώ και απογοητεύονται», σημείωσε η κ. Γιαννάκου. Πρόσθεσε, δε, ότι τα δημόσια πανεπιστήμια έχουν κυρίως σημασία για τους πιο αδύναμους οικονομικά Έλληνας. «Αυτοί που έχουν χρήματα στέλνουν τα παιδιά τους εκτός Ελλάδας».
Στη συνέχεια τόνισε πως κατά την θητεία της στο υπουργείο Παιδείας ότι «Την εποχή εκείνη είχα αντιμετωπίσει διαδηλώσεις, δεν είχα αντιμετωπίσει, καταστροφές, ζημιές μέσα στα πανεπιστήμια και φαινόμενα σαν αυτά που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια. Έχουν χειροτερεύσει τα πράγματα. Τότε είχαμε διαδηλώσεις δεν είχαμε ομάδες να καταλαμβάνουν τμήματα σχολών, όπως ο Ρουβίκωνας».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.