, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Μας κορόιδεψαν μέσω facebook»

“Άκουσα από πολλούς ότι θα ανοίξουν τα σύνορα. Πιστεύω πως μας κορόιδεψαν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα, μας ξεγέλασαν ότι θα μας βγάλει ο Ερυθρός Σταυρός και κάτι άλλες ΜΚΟ”. Παλαιστίνιος εξηγεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης πώς έγινε και συγκεντρώθηκαν όλοι οι πρόσφυγες στον πρόχειρο καταυλισμό των Διαβατών ύστερα από κάλεσμα στο facebook.
Ο ίδιος μαζί με άλλους δύο πρόσφυγες, έναν 28χρονο Ιρακινό και έναν 34χρονο Σύρο κάθισαν στο εδώλιο του δικαστηρίου, καθώς συνελήφθησαν για τα επεισόδια που προκλήθηκαν το περασμένο Σάββατο. Και οι τρεις καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών για αντίσταση κατά της αρχής ενώ ο Σύρος επιπλέον για σε ένα μήνα φυλάκισης για παραβίαση όρων διαμονής. Όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς οι ποινές τους ήταν με τριετή αναστολή.
Στις απολογίες τους αρνήθηκαν ότι είναι υποκινητές των επεισοδίων, όπως και ότι αντιστάθηκαν, ενώ οι δύο μίλησαν για το κάλεσμα μέσω facebook να πάνε στα σύνορα.
K.K.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.