, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μαφία φυλακών: Ένταση κατά την απολογία του Αλέξανδρου Λυκουρέζου

Την πόρτα του ανακριτή πέρασε το πρωί της Δευτέρας ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών.
Ο γνωστός ποινικολόγος συνοδευόταν από αστυνομικούς και βγήκε από το ασανσέρ του 7ου ορόφου χαμογελαστός κρατώντας έναν μεγάλο πορτοκαλί φάκελο.
Η απολογία ξεκίνησε σε κλίμα έντασης. Ο εφέτης ειδικός ανακριτής κατά την είσοδο του κατηγορούμενου και του συνηγόρου στο γραφείο του, ζήτησε την απενεργοποίηση των κινητών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνήγορος υπεράσπισης Θρασύβουλος Κονταξής διαμαρτυρήθηκε λέγοντάς ότι αυτό δεν προβλέπεται από κανένα κανονισμό κι ότι ήδη έχει ενεργοποιήσει την αθόρυβη λειτουργία.
Στο πλευρό του βρίσκεται η κόρη του Μαρία Ελένη Λυκουρέζου η οποία έσπευσε να τον αγκαλιάσει και να τον φιλήσει ενώ έξω από το γραφείο του ανακριτή τον περίμεναν εκτός από τους συνεργάτες και τα δυο παιδιά του από τον πρώτο του γάμο καθώς και η σύντροφος του Νατάσσα Καλογρίδη.
Νωρίτερα είχε οδηγήθηκε στο γραφείο του ανακριτή και ο δεύτερος δικηγόρος που κατηγορείται για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών, Θεόδωρος Παναγόπουλος.
Μαραθώνια η απολογία
Τόσο ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, όσο και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρας εκβίασης σε βάρος του κρατούμενου για την υπόθεση Energa, Αριστείδη Φλώρου, κατέθεσαν απολογητικά υπομνήματα. Σ΄αυτά αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και παράλληλα επιχειρηματολογούν προκειμένου να αποδείξουν τον ισχυρισμό της αθώτητάς τους, κόντρα στο κατηγορητήριο.
Η διαδικασία της απολογίας ξεκίνησε λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι και σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις θα αποτελέσει έκπληξη αν ολοκληρωθεί άμεσα. Οι δύο ποινικολόγοι παρέμειναν κρατούμενοι το σαββατοκύριακο στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική τους αντιμετώπιση: Αν δηλαδή θα κριθούν προφυλακιστέοι, αν θα αφεθούν ελεύθεροι με όρους ή αν θα αφεθούν ελεύθεροι χωρίς όρους.
πηγή: protothema

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.