, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Μαφιόζικη εκτέλεση: Ψάχνουν τις επαφές του θύματος σε κυκλώματα λαθρεμπόρων

Το μυστικό που κρύβουν οι δύο κάλυκες που χρησιμοποιήθηκαν για την εκτέλεση 42χρονου ομογενή από την Αμπχαζία διερευνούν οι αστυνομικοί της δίωξης ανθρωποκτονιών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Θεωρούν πως πρόκειται για μαφιόζικη δολοφονία για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και εξετάζεται κατά πόσο εμπλέκονται κυκλώματα που δραστηριοποιείται σε λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Του ΚΩΣΤΑ ΚΑΝΤΟΥΡΗ

Ο 42χρονος βρέθηκε νεκρός με δύο σφαίρες στο κεφάλι, κοντά στον κρόταφο, λίγα μέτρα από το σπίτι του στο Πανόραμα και ακριβώς έξω από το αυτοκίνητό του. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη εάν εκείνη την ώρα έμπαινε στο αυτοκίνητο ή έβγαινε για να πάει στο σπίτι του. Πάντως ο εκτελεστής ή οι εκτελεστές φαίνεται πως τον πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση, όχι όμως εξ επαφής. Γείτονες άκουσαν τους πυροβολισμούς και έτσι ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Ένας γείτονας ανέφερε σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς πως είδε ένα μωρό να κλαίει σε  ένα παράθυρο, όμως από την έρευνα δεν έχει προκύψει εάν το παιδί και η σύντροφος του 42χρονου ήταν στο σπίτι.

Ο ομογενής από την Αμπχαζία είχε «φάκελο» στις διωκτικές αρχές, όμως για αδικήματα που δεν έδειχναν πως είχε αναπτύξει έντονη κακοποιό δράση. Έγκυρες πληροφορίες της karfitsa.gr ανέφεραν πως είχε καταδίκες για μία υπόθεση απάτης και μία πλαστογραφίας, που δεν θεωρήθηκαν σημαντικά. Από την άλλη όμως οι ίδιες πηγές έλεγαν πως ο 42χρονος το τελευταίο διάστημα είχε εμπλοκή με υποθέσεις λαθρεμπορίου τσιγάρων, χωρίς όμως ποτέ να έχει συλληφθεί ή να έχει κατηγορηθεί. Η έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών ξεκινάει από εκεί, χωρίς να είναι βέβαιο πως υπάρχει απόλυτη σύνδεση.

Από το σημείο της άγριας δολοφονίας αστυνομικοί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν συγκεντρώσει στοιχεία μήπως οδηγηθούν στον δράστη και στις ακριβείς συνθήκες της εκτέλεσης. Από την άλλη εξετάζονται μαρτυρίες από τη γειτονιά, όπως και εικόνες από κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης σπιτιών το Πανόραμα, για να βρεθεί το όχημα με το οποίο κινήθηκαν οι δράστες ή ο δράστης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.