, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Με… αντισηπτικά, σημάδια στο έδαφος και ηλεκτρονικά εισιτήρια η ΔΕΘ φέτος

Με… αντισηπτικά, σημάδια στο έδαφος για να τηρούνται οι αποστάσεις και ηλεκτρονικά εισιτήρια προκειμένου να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των επισκεπτών και ο συνωστισμός θα πραγματοποιηθεί η 85η ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου σύμφωνα με όσα ανέφερε στην «Βεράντα Αριστοτέλους» του Radio North 98 Fm ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo Α.Ε., Κυριάκος Ποζρικίδης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο αριθμός των επισκεπτών της 85ης ΔΕΘ θα ανέλθει σε 100.000, ενώ ο αριθμός των εκθετών εκτιμάται στους 1500.

Προκειμένου να μην σχηματίζονται ουρές και να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος, όπως εξήγησε ο κ. Ποζρικίδης θα θεσπιστεί για φέτος το ηλεκτρονικό εισιτήριο. «Θέλουμε να αποφύγουμε και τον συνωστισμό και την ταλαιπωρία. Θα υπάρχουν σημάδια αποστάσεων, ηλεκτρονικοί πίνακες διαθεσιμότητας σε κάθε περίπτερο και αντισηπτικά παντού. Η Έκθεση είναι ένας χώρος που ελέγχεται περισσότερο από άλλους χώρους όπου δεν μπορείς να ελέγξεις την είσοδο, την έξοδο την στιγμιαία κινητικότητα του χώρου» σημείωσε ο κ. Ποζρικίδης.

Φέτος, τιμώμενη χώρα θα είναι η Γερμανία με τον κ. Ποζρικίδη να αναφέρει ότι το περίπτερο της θα είναι πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Προϊόντα τεχνολογίας, προϊόντα του «αύριο», ενέργεια και ηλεκτροκίνηση είναι οι θεματικές που θα έχουν την «τιμητική» τους στο περίπτερο της τιμώμενης χώρας.

Όπως είπε ο ίδιος τα έσοδα φέτος για την ΔΕΘ-Helexpo θα είναι μειωμένα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και της ακύρωσης εκθέσεων, όπως είναι η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου και η Freskon. Σύμφωνα με τον κ. Ποζρικίδη η απώλεια για την εταιρία ανέρχεται μέχρι στιγμής σε 2.000.000-2.500.000 ευρώ, την ώρα που σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι απώλειες αγγίζουν τα 26 δισεκατομμύρια ευρώ. Ξεκαθάρισε πάντως, πως η τιμή του εισιτηρίου θα παραμείνει η ίδια, όπως και οι τιμές συμμετοχής για τους εκθέτες.

Η 85η ΔΕΘ- Helexpo Α.Ε. θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 5 εώς 13 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.