, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Με εντολή Κικίλια στην Καστοριά μεταβαίνει ο υποδιοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Στην Καστοριά μεταβαίνει σήμερα ο υποδιοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) με εντολή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, τον διοικητή του νοσοκομείου Καστοριάς και τους δύο διευθυντές των Κέντρων Υγείας.
Το υπουργείο Υγείας έχει ήδη αποστείλει ειδικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, αξιολογεί καθημερινά τα επιδημιολογικά δεδομένα και μαζί με την Πολιτική Προστασία επικαιροποιεί το σχέδιο δράσης για την ευρύτερη περιοχή.
Όπως υπενθυμίζει το υπουργείο «σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς λειτουργούν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), το ΤΕΠ covid-19, όλος ο εργαστηριακός τομέας, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και η νοσηλεία ύποπτων για covid-19 περιστατικών σε 23 κλίνες. Τη λειτουργία του συνεπικουρούν και τα όμορα νοσοκομεία, στα οποία διακομίζονται περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας. Στις 33 καλυμμένες θέσεις του ιατρικού προσωπικού προστέθηκαν με μετακίνηση και έχουν αναλάβει υπηρεσία: ένας Διευθυντής Καρδιολογίας, ένας Επιμελητής Α΄ Γενικής Ιατρικής, μία Διευθύντρια Παθολογίας, ένας Επιμελητής Β΄ Γενικής Ιατρικής, ένας Διευθυντής Ακτινοδιαγνωστικής, ένας ιατρός Βιοπαθολόγος, ένας επιμελητής Α΄ Μικροβιολογίας, 10 Αγροτικοί Γιατροί, 7 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, 2 εργαζόμενοι Ιατρικών Εργαστηριών, μία εργαζόμενη για Βοηθητικό-Υγειονομικό προσωπικό, ένας εργαζόμενος Καθαριότητας
Παράλληλα έχουν ήδη αποσταλεί τα εξής Μέσα Ατομικής Προστασίας: πάνω από 6.500 μάσκες όλων των ειδών, 1.000 γάντια, 550 μπλούζες για χειρουργείο, 50 ποδιές ολόσωμες, 600 ποδονάρια, 100 σκούφοι και 24 ειδικά γυαλιά. Εκτός του Νοσοκομείου, στην κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της Καστοριάς συμμετέχουν ενεργά τόσο το Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού σε ολοήμερη λειτουργία και εφημερίες με πέντε Γενικούς Ιατρούς, ένα Παιδίατρο, έναν Ακτινολόγο, δύο Οδοντιάτρους και δυο ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου, όσο και το Κέντρο Υγείας Καστοριάς για κάλυψη συνταγογραφικών και άλλων αναγκών με ένα Παθολόγο, ένα καρδιολόγο, ένα Οδοντίατρο, ένα οφθαλμίατρο».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.