, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Με ρεαλιστικές εξαγγελίες ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Με ρεαλιστικό  και αναπτυξιακό πρόγραμμα, που η εφαρμογή του θα δώσει άλλη πνοή στη χώρα, αναμένεται να εμφανιστεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Θεσσαλονίκη. Στην ομιλία του, απόψε το βράδυ, από το βήμα της 83ης ΔΕΘ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες εξαγγελίες  επικαιροποιημένες και κοστολογημένες. Συγκεκριμένα αναμένεται να προχωρήσει σε:
– Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 25%. (Οι κύριες εισφορές θα μειωθούν από το 20% στο 15%)
-Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.
– Μείωση του εισαγωγικού συντελεστή στη φορολογία φυσικών προσώπων, για εισοδήματα μέχρι 10 χιλ. ευρώ, από το 22% στο 9%.
– Μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%.
– Μείωση της φορολογίας στα μερίσματα από το 15% στο 5%.
– Μείωση του  ΦΠΑ  στο τουριστικό πακέτο στο 11%.
Ειδική αναφορά, προτίθεται να κάνει για το  ελάχιστο εγγυημένο εισοδήμα, ως μέσο στήριξης των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων. Το σχέδιο του κόμματος του, περιλαμβάνει και την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, το οποίο παρουσιάζει αυξητικές τάσεις.Αναμένεται να καταθέσει συγκεκριμένη ρύθμιση:
Για τα χρέη στην εφορία. Από τα 100 δις ευρώ που μέχρι το τέλος του 2017 οφείλονται στην Εφορία, το μεγαλύτερο μέρος δεν επιδέχεται είσπραξης. Τα χρήματα αυτά αφορούν κυρίως σε πτωχευμένες επιχειρήσεις. Με βάση αυτό το σκεπτικό o κ.Μητσοτάκης  θα προτείνει συγκεκριμένες ρυθμίσεις:
Με οδηγό τη σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και με επικαιροποίηση των σχετικών κριτηρίων της ΑΑΔΕ, η ΝΔ τάσσεται υπέρ της  διαγραφής των «ανείσπρακτων οφειλών». Όσες οφειλές χαρακτηριστούν  «εισπράξιμες», θα μπορούν να ρυθμιστούν σε μια νέα ρύθμιση μέχρι 120 δόσεις. Ειδική μέριμνα θα υπάρξει σε οφειλές μέχρι 3.000 ευρώ, που αφορούν πάνω από 3 εκατομμύρια οφειλέτες. Για οφειλές μέχρι 20.000 ευρώ, η ένταξη στη ρύθμιση θα γίνεται χωρίς αυστηρές προϋποθέσεις, ουσιαστικά μόνο με την αίτηση του οφειλέτη. Αντίθετα για μεγαλύτερες οφειλές σε Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία, θα λαμβάνονται υπόψη εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη συμφωνία των Πρεσπών, επαναλαμβάνοντας τη θέση του κόμματος τους, ότι η συγκεκριμένη συμφωνία συνιστά μείζονα εθνική υποχώρηση, καθώς παραδίδεται στους Σκοπιανούς, με την υπογραφή Τσίπρα-Κοτζιά, το όνομα «Μακεδονία» η «μακεδονική»γλώσσα και η «μακεδονική» εθνικότητα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.