, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Με την Πρέσβειρα της Σλοβακίας Ιveta Hricova συναντήθηκε ο Κ. Ζέρβας

Εθιμοτυπική συνάντηση ανάμεσα στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα και την Πρέσβειρα της Σλοβακίας Iveta Hricova πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, σε εξαιρετικά θερμό και θετικό κλίμα.
Στη συζήτηση κυριάρχησαν οι δυνατότητες συνεργασίας που μπορεί να υπάρξουν ανάμεσα σε πόλεις των δύο χωρών. Η Πρέσβειρα της Σλοβακίας πρότεινε τη συμμετοχή της Θεσσαλονίκης στο project Via Carpathia στο οποίο συμμετέχει ενεργά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.Δεύτερη πρόταση της Πρέσβειρας αποτέλεσε η  πιθανότητα συνεργασίας ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και την πόλη της Σλοβακίας Kosice-ως δεύτερη μεγαλύτερη πόλη μετά την Μπρατισλάβα με πληθυσμό 250.000 κατοίκους-σε θέματα κλιματικής αλλαγής, ενέργειας και πρασίνου, τόσο σε επίπεδο πόλεων όσο και σε επίπεδο μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μάλιστα, όπως ανέφερε, τον Απρίλιο 2020 θα επισκεφτεί ο Δήμαρχος της Kosice την Ελλάδα με αντιπροσωπεία προκειμένου να αναπτύξει συνεργασίες με ελληνικές πόλεις
Ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας χαρακτήρισε ενδιαφέρουσες τις προτάσεις της Πρέσβειρας και τόνισε ότι οι προτεραιότητες της νέας διοίκησης αφορούν ζητήματα καθαριότητας, αστικής κυκλοφορίας και πρασίνου ενώ κάθε πρόταση πολιτιστικού περιεχομένου είναι ευπρόσδεκτη.
Ο επίτιμος Πρόξενος της Σλοβακίας, κ. Κωνσταντίνος Μαυρίδης αναφέρθηκε στην ετήσια δωρεάν προσφορά της Σλοβακίας στην Δημοτική Βιβλιοθήκη με πλήθος βιβλίων τα οποία εκτίθενται κάθε χρόνο στην έκθεση βιβλίου της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.