, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Με υπομονή και πάθος κερδίζονται τα ντέρμπι»

Του Βασίλη Μάστορα

Αγώνας απ’ αυτούς που κόβουν την ανάσα είναι το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Όχι μόνο για το βαθμολογικό του ενδιαφέρον, το οποίο αυτή τη φορά μοιάζει περίπου με ζωής ή θανάτου για τον Δικέφαλο, αλλά και γιατί παραδοσιακά μία μάχη μεταξύ των δύο αντιπάλων ανεβάζει την αδρεναλίνη του κόσμου.

Για τον ΠΑΟΚ λοιπόν μοιάζει μονόδρομος η νίκη στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, κυρίως γιατί θέλει να κρατήσει ή και να μεγαλώσει την βαθμολογική διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΚ. Καλό το γόητρο αλλά αυτή τη φορά οι βαθμοί είναι αυτοί οι οποίοι καίνε τον ΠΑΟΚ. Μπορεί λοιπόν το Δικέφαλος να κερδίσει το ντέρμπι; Θεωρητικά «ναι» είναι η απάντηση. Σ’ αυτή τη χρονική περίοδο βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από τον αντίπαλο του, έχει καλύτερη ψυχολογία και αγωνίζεται στην έδρα του. Είναι λοιπόν όλα θετικά για τον ΠΑΟΚ; Σ’ ένα ντέρμπι δύσκολα μπαίνουν σταθερές. Μπορεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης να υπερτερεί σε πολλά σημεία έναντι του Ολυμπιακού, αλλά στα ντέρμπι υπάρχουν φορές που έρχονται τα πάνω- κάτω. Το σίγουρο όμως είναι ότι τα ντέρμπι τα κερδίζει η ομάδα που έχει καλύτερη ψυχολογία και υπομονή. Οι ομάδες που παρασύρθηκαν από το συναίσθημα και «θυσίασαν» τη λογική, ιστορικά τα βρήκαν σκούρα. Είναι αναγκαία λοιπόν το πάθος, η καθαρή σκέψη και η υπομονή. Αυτό πρέπει να είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας για τον ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Πάθος γιατί σ’ αυτόν τον αγώνα ο αντίπαλος του δεν θα έρθει για να παραδοθεί αμαχητί, οπότε θα τρώει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι, καθαρό μυαλό για να περιοριστούν τα λάθη τα οποία μπορεί να στοιχήσουν και να αλλάξουν τη ροή του αγώνα και υπομονή γιατί ο αγώνας διαρκεί 90 λεπτά. Υπομονή θα πρέπει να δείξει και ο διψασμένος για Πρωτάθλημα κόσμος του ΠΑΟΚ στις κερκίδες της Τούμπας. Γιατί σε όλα τα σενάρια αποτελέσματος για τον Δικέφαλο θα υπάρχει και συνέχεια…

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.