, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μηνύματα ενότητας στέλνουν για το 2018 οι πολιτικοί

Τις τεράστιες δυνατότητες του ελληνικού λαού, όταν ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών υπό όρους ευθύνης και αρραγούς ενότητας τονίζει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Επισημαίνει ότι «αυτές τις δυνάμεις οφείλουμε ν’ αξιοποιούμε, έχοντας επιπλέον το χρέος να μην φανούμε κατώτεροι των περιστάσεων, ιδίως έναντι της Νέας Γενιάς». Ο κ. Παυλόπουλος εύχεται να είναι οδηγός μας το τρίπτυχο: «Το παρελθόν, απώτερο και πρόσφατο, μας διδάσκει. Το παρόν μας χαλυβδώνει. Το μέλλον, μας ενώνει για να κατακτήσουμε αυτό που μας αναλογεί».
Την αισιοδοξία του εκφράζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ότι το 2018 θα είναι μια καλή χρονιά για την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα έτος ορόσημο, καθώς η χώρα βγαίνει από τα Μνημόνια.
Στο μήνυμά του ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, εκφράζει θερμές ευχές για υγεία, ειρήνη, ευημερία, ατομική, οικογενειακή, συλλογική, σ’ ένα κόσμο όπου συνυπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες και δυνατότητες αλλά και τεράστιες ανισότητες που αυξάνονται.
«Το 2018 είναι μια σημαντική, σημαδιακή χρονιά για τη χώρα μας, καθώς ελπίζουμε βάσιμα και ρεαλιστικά ότι θα βγούμε από την κρίση που για πολλά χρόνια, επτά-οκτώ χρόνια, επέφερε πολύ μεγάλες αρνητικές κοινωνικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των Ελλήνων. Είμαστε σε μία φάση κατά την οποία όλοι σκεφτόμαστε και πρέπει συλλογικά να σκεφτούμε και όλες οι εστίες δημιουργίας μέσα στον ελληνικό λαό να σκεφτούν, να συσκεφθούν, να συμμετάσχουν για το μετά, δηλαδή για ένα παραγωγικό μοντέλο της χώρας εντελώς διαφορετικό, που θα είναι η άρνηση όσων οδήγησαν στη χρεοκοπία τη χώρα μας και στη μεγάλη επώδυνη κρίση την κοινωνία μας» τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Βούτσης.
Τις δυσκολίες αλλά και τις προοπτικές για τη χώρα μας που φέρνει το νέο έτος επισημαίνουν οι αρχηγοί όλων των κομμάτων.
Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ότι οι Έλληνες αξίζουν καλύτερα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε, μεταξύ άλλων, η Ελλάδα να μπει σε τροχιά διατηρήσιμης ανάπτυξης, οι πολίτες να μην πνίγονται στους φόρους, να νιώθουν ασφάλεια και να μην αισθάνονται ανυπεράσπιστοι απέναντι σε κάθε απειλή. Να υπάρχουν δουλειές και η ζωή των Ελλήνων να γίνει καλύτερη.
Χρονιά ειρηνική και δημιουργική, ευχήθηκε να είναι το 2018 η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά η οποία στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της είπε ακόμη: «Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε. Όλοι μαζί, όλο και περισσότεροι μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή και την πραγματική ελπίδα. Εύχομαι προσωπικά στον καθένα, υγεία, χαρά και προκοπή. Χρόνια πολλά».
«Το 2018 μπορεί να αποτελέσει μια χρονιά ανασύνταξης κι αντεπίθεσης του εργατικού- λαϊκού κινήματος, ισχυροποίησης του ΚΚΕ. Το 2018, το Κόμμα μας συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και δράσης, 100 χρόνια αγώνων και θυσιών, για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης, όλου του λαού από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης» υπογραμμίζει η ΚΕ του ΚΚΕ σε μήνυμά της για το 2018 με το οποίο, εύχεται «καλή κι αγωνιστική χρονιά στους εργατοϋπαλλήλους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, τους πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν μόνιμα ή παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας».
Το ΚΚΕ αναφέρει, ότι το εκμεταλλευτικό σύστημα δεν εξανθρωπίζεται «μέσα από δήθεν «νέες συνταγές διαχείρισης», «νέα αναπτυξιακά μοντέλα», «νέες γεωστρατηγικές συμφωνίες και ισορροπίες». Δεν γιατρεύεται από κυβερνήσεις και κόμματα που διαχειρίζονται την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Η σήψη του σημερινού συστήματος φέρνει στους λαούς περισσότερη εκμετάλλευση, φτώχεια, ανεργία, πολέμους».
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εύχονται το 2018 να διατηρηθεί η εθνική ομοψυχία και ενότητα του ελληνικού λαού προκειμένου να ευοδωθούν οι σκληροί αγώνες που έδωσε και οι θυσίες στις οποίες υποβλήθηκε για την επιτυχή έξοδο από το καθεστώς των μνημονίων τον προσεχή Αύγουστο. «Εκτιμούμε ότι το 2018 θα είναι έτος-ορόσημο, που οι πολίτες θα μπορούν βάσιμα να ατενίσουν το μέλλον τους με αισιοδοξία, σιγουριά και ελπίδα. Το δικαιούνται και το αξίζουν πραγματικά οι Ελληνίδες και οι Έλληνες» τονίζεται από πλευράς των ΑΝΕΛ.
Πρέπει να συνεχίζουμε να βάζουμε στόχους, να συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλο και να παλεύουμε για το κοινό καλό, επισημαίνει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του. Ο κ. Θεοδωράκης εκτιμά ότι το 2018 θα είναι μια δύσκολη χρονιά και σημειώνει ότι το σωστό δεν θα συμβεί μόνο του. Εμείς πρέπει να είμαστε το σωστό. Ή τουλάχιστον να προσπαθούμε.
«Το 2018 προτεραιότητα για την Ένωση Κεντρώων θα είναι να εμποδιστεί η κυβέρνηση, ώστε να μην κοπούν μισθοί και συντάξεις» τονίζει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του για την Πρωτοχρονιά ο Βασίλης Λεβέντης. Αναφέρει ακόμη ότι το κόμμα του «θα δώσει μάχη για να μην δώσουμε το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια» και υπογραμμίζει ότι το 2018 θα αναδειχθεί ο ρόλος της Ορθοδοξίας, προσθέτοντας πως το 2017 «πολλοί και πολλά κόμματα απαξίωσαν την Εκκλησία και την ορθόδοξη πίστη».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.