, Τρίτη
16 Απριλίου 2024

search icon search icon

Μητροπολίτης Λαγκαδά για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Είναι ανησυχητική η εικόνα που έχει δημιουργηθεί

Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε ο μητροπολίτης Λαγκαδά, Λιτής και Ρεντίνης, Ιωάννης μετά από ενδεχόμενη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μιλώντας  στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο ιεράρχης έκανε λόγο για μια «τάση διχαστικού πνεύματος στην ελληνική κοινωνία», όσον αφορά το περιεχόμενο της Συμφωνίας, επισημαίνοντας ότι «είναι ανησυχητική η εικόνα που έχει δημιουργηθεί».

Όπως μάλιστα, είπε ο μητροπολίτης, η ανησυχία του δεν έγκειται «για τα όσα θα συμβούν μέχρι την Πέμπτη ή την Πέμπτη, αλλά μετά την Πέμπτη φοβούμαι ότι θα έχουμε τις επιπτώσεις», εξηγώντας ότι ο φόβος του κινείται γύρω από τις εκδοχές που υπάρχουν για τη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας στο εσωτερικό της χώρας μας αλλά και στη διεθνή κοινότητα.

«Η πορεία του γένους μας περνά μέσα από πιέσεις, δυστυχώς κανείς δεν θέλει το καλό αυτού του τόπου. Θέλουμε κλίμα ενότητας και συνεργασίας», επισήμανε ο σεβασμιότατος.

Σε ερώτημα εάν θα έπρεπε να διενεργηθεί δημοψήφισμα για την επικύρωση της Συμφωνίας, ο κ. Ιωάννης είπε πως «θα ήταν κάποια δημοκρατική λύση, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει μετά από ενημέρωση του λαού για το κείμενο της συμφωνίας».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.