, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μητσοτάκης: Έργα αναπτυξιακής δυναμικής σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα

Η προστασία και ενίσχυση των Μακεδονικών προϊόντων είναι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης,τόνισε από το βήμα της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναφερομενος σε οδικά έργα, τόνισε ότι προχωρά η αναβάθμιση της Περιφέρειακης οδού Θεσσαλονίκης και οι μελέτες θα είναι έτοιμες το 2020. Αναφέρθηκε στις κάθετες συνδέσεις της Εγνατίας. Ανακοίνωσε τη λειτουργία τριών μουσείων εντός του πάρκου στρατοπέδου του Παύλου Μελά. “Είμαστε έτοιμοι να τρέξουμε το σχέδιο για την ανάπλαση του γηπέδου του ΠΑΟΚ” ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και  ανακοίνωσε την παραχώρηση 760 στρεμμάτων στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας.
Για το Μέτρο, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την άποψη της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαίων, λέγοντας ότι το έργο θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2023.
Ηλεκτροκίνητα αστικά λεωφορεία σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα
Μέχρι τότε το βάρος πέφτει στον ΟΑΣΘ, είπε. Οταν ήρθαμε στα πράγματα λειτουργούσαν τα μισά από τα 500 οχήματα του οργανισμού.Σε ενάμιση μήνα καταφέραμε να δώσουμε αλλά 102 και η κατάσταση βελτιώθηκε.Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ, ότι από το 2020 θα ενεργοποιηθεί το εθνικό σχέδιο για την ηλεκτροκίνηση.Η αρχή μάλιστα, είπε ο Μητσοτάκης θα γίνει από το στόλο των αστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, πολλά από τα οποία θα είναι ηλεκτροκίνητα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.