, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μητσοτάκης: Ο ανασχηματισμός θα γίνει αλλά όχι ακόμα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτακης σε σημερινή του συνέντευξή του μίλησε για όλα τα φλέγον ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα και αποκάλυψε για το αν θα γίνει ανασχηματισμός.
Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ανέφερε ότι «Δεν είναι της στιγμής να γίνουν οι αλλαγές και όταν είναι θα το μάθετε από μένα. Όταν κρίνω ότι θα υπάρξει ανάγκη να γίνουν διορθωτικές κινήσεις, αυτές θα γίνουν»  και συμπλήρωσε παράλληλα ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.
Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια υπογράμμισε πως τους πρώτους 12 μήνες της διακυβέρνησης, η κυβέρνηση κλήθηκε να λάβει δύσκολες αποφάσεις, αλλά η δυσκολότερη απ’ όλους σύμφωνα με τον πρωθυπουργό ήταν εκείνη του γενικού lockdown. «Αναμφίβολα η δυσκολότερη απόφαση ήταν η απόφασή μας να κλείσουμε τη χώρα. Έπρεπε να προτεραιοποιήσουμε την υγεία των πολιτών. Γνώριζα ότι θα οδηγούσα τη χώρα σε μια βαθιά ύφεση. Ελπίζω να δικαιωθώ. Κερδίζουμε την πρώτη μάχη» είπε χαρακτηριστικά.
Σε ότι έχει να κάνει με την ανάκαμψη της οικονομίας μετά από την ύφεση που έφερε ο κορωνοϊός ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η χώρα είναι πιο ισχυρή απ’ ό,τι ήταν πριν, παρά την ύφεση. Αυτό αποτυπώνεται και στις μετρήσεις και πρόσθεσε ότι «Αυτό που με ενδιαφέρει στις μετρήσεις είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Οι μετρήσεις δείχνουν ότι η χώρα πάει πολύ καλά».
Ακόμα ο κ., Μητσοτάκης σημείωσε πως «Αποδείξαμε ως χώρα και κράτος ότι μπορούμε να φέρουμε εις πέρας δύσκολες ασκήσεις όπως αυτή με τον κορωνοϊό. Όταν συζητώ με τους Ευρωπαίους, είναι σαφές ότι είμαστε μια χώρα που ξέρει και μπορεί να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις».
Παράλληλα αναφέρθηκε και στην απόφαση κλεισίματος των συνόρων με την Σερβία και δήλωσε ότι «ενημερώσαμε και η απόφαση έγινε κατανοητή. Έχουμε έναν σύγχρονο αλγόριθμο που τον βελτιώνουμε και μπορούμε να παίρνουμε αποφάσεις».
Την ίδια στιγμή ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος επηρεάστηκε σημαντικά από την επιδημία του κορωνοϊού. Ο Ιούλιος θα είναι πολύ δύσκολος μήνας για τον ελληνικό τουρισμό, είπε ο πρωθυπουργός, τόνισε ωστόσο ότι «όσο περνούν οι μέρες τόσο πιο πολύ θέλουν να έλθουν στην Ελλάδα από αυτούς που σκοπεύουν να ταξιδέψουν». «Εκπέμπουμε την εικόνα μιας σοβαρής χώρας», σχολίασε σχετικά και σημείωσε ότι «αν χρειαστεί θα κλείσουμε πάλι τα σύνορα της χώρας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
Ελληνοτουρκικά και τουρκολιβυκό μνημόνιο
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα Ελληνοτουρκικά λέγοντας ότι «Ο Έβρος ήταν στο δικό μου μυαλό τελείως αυτονόητη απόφαση. Δεν προβληματίστηκα ιδιαίτερα. Αντίθετα για το κλείσιμο της χώρας έπρεπε να συζητήσω και να συλλέξω αποφάσεις» και πρόσθεσε για το τηλεφώνημα με τον Ερντογάν ότι «Είμαστε γείτονες, έχουμε διαφορές, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να μιλάμε. Ο κ. Ερντογάν δεν ήθελε να μιλάει μαζί μου, μετά την επιτυχία στον Έβρο. Είναι σημαντικό να μπορούμε να μιλάμε.»

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.