, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μητσοτάκης στην Κ.Ο ΝΔ: “Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο”

Του Γιάννη Νάκου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι οι πολίτες έχουν και γνώση και άποψη για τους πολίτικους προϊσταμένους των δύο υπουργείων που χειρίζονται τα εθνικά θέματα.

«Κάποιοι έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό και θερίζουν εθνικές υποχωρήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στρέφοντας για ακόμη μια φορά  τα πυρά του στην κυβέρνηση.

Παράλληλα διεμήνυσε ότι το 2017 έκλεισε με τον υψηλότερο αριθμό παραβιάσεων τα τελευταία 15 χρόνια και πως τους τελευταίους μήνες έχουμε ασυνήθιστη ένταση στην περιοχή των Ιμίων.

«Όλοι οι Έλληνες καταλαβαίνουν γιατί δεν είχαμε ανάλογη ένταση πριν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», πρόσθεσε, χρεώνοντάς της «μεγάλες ευθύνες».

Επιπροσθέτως  δεν δίστασε να εκφράσει την έντονη ανησυχία για το τελευταίο περιστατικό στα Ίμια, καθώς αυτό αποτελεί –όπως είπε- άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα των προκλήσεων που ακολούθησαν την εντελώς απροετοίμαστη επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, η οποία όχι μόνο δεν ωφέλησε, αλλά επιδείνωσε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Τέλος δεν δίστασε να επισημάνει πως «πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτο στο Αιγαίο ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, ότι τα Ίμια είναι ελληνικά και ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση».

Βέλη και για το Σκοπιανό

Ο  κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων  υποστηρίζοντας ότι ακόμη και σήμερα άλλα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλα οι ΑΝΕΛ και πως «υπάρχουν αρκετοί υπουργοί που μέχρι πρότινος υποστήριζαν τη λέξη Μακεδονία σκέτη και μέχρι σήμερα δεν έχουν αρνηθεί αυτήν την απαράδεκτη θέση».

«Για ποσό ακόμη θα συνεχίσουν να είναι μαζί παρότι διαφωνούν σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα;», διερωτήθηκε.

Εν κατακλείδι κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι προσπάθησε  «να διχάσει την αντιπολίτευση και μας βρήκε βέβαια ενωμένους, γιατί στα εθνικά θέματα εμείς δεν παίζουμε».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.