, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

“Μη με ξεχάσετε”: Τρεις δραματοποιημένες Αφηγήσεις από τρεις υπέροχες γυναίκες στα Δημήτρια (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρεις δραματοποιημένες μαρτυρίες υπό τον τίτλο «Μη με ξεχάσετε». Πρόκειται για επιστολές, από το ομώνυμο βιβλίο του Λεόν Σαλτιέλ, που υπέγραψαν στα δίσεκτα χρόνια της γερμανικής κατοχής τρεις Εβραίες μητέρες, απευθυνόμενες στους γιους τους από το γκέτο της Θεσσαλονίκης. Στις αναγνώσεις των επιστολών παρεμβάλλονται ποιήματα του Μανόλη Αναγνωστάκη και του Γιώργου Ιωάννου, και αποσπάσματα από το θέατρο της Λούλας Αναγνωστάκη.

Οι κινηματογραφημένες αναγνώσεις αποτελούν φόρο τιμής στην πολυπολιτισμική Θεσσαλονίκη των μεγάλων ιστορικών κοινοτήτων, στη Θεσσαλονίκη – πόλη «των φαντασμάτων», όπως την ονόμασε ο ιστορικός Μαρκ Μαζάουερ. Συνιστούν αποκατάσταση ενός ηθικού χρέους του Δήμου Θεσσαλονίκης και των Δημητρίων απέναντι στους 46.000 Εβραίους, που στοιβαγμένοι στα βαγόνια του θανάτου εκτοπίστηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Άουσβιτς και του Μπιρκενάου, και στους ελάχιστους επιζώντες του Ολοκαυτώματος.
Tις τρεις δραματοποιημένες μαρτυρίες με τίτλο «Μη με ξεχάσετε» από το ομώνυμο βιβλίο του Λεόν Σαλτιέλ διαβάζουν 3 υπέροχες γυναίκες. Η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και οι ηθοποιοί Ρούλα Πατεράκη και Έφη Σταμούλη!
Η αρχή στις 15 Οκτώβρη στο www.e-dimitria.gr

Δείτε το τρέιλερ:

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.