, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μικροθήβες και Ν. Αγχίαλος του Δήμου Βόλου εντάχθηκαν στο δίκτυο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Με συνέπεια στον προγραμματισμό της, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ ολοκληρώνει την τροφοδότηση των νέων περιοχών για το 2019. Με μια ιδιαίτερα θερμή εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Βόλου και η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, υποδέχθηκαν η Ν. Αγχιάλος και οι Μικροθήβες το φυσικό αέριο.Έως το τέλος του 2019 οι επενδύσεις θα έχουν αγγίξει τα 25εκ. € για την κατασκευή ενός σύγχρονου δικτύου 100 χλμ. ενώ οι συμβάσεις σύνδεσης θα ανέλθουν συνολικά στις 25.000, εκ των οποίων οι 8.000 αφορούν τη Θεσσαλία.
Στο Νομό Μαγνησίας υπάρχει ήδη ανεπτυγμένο δίκτυο φυσικού αερίου, από το δίκτυο διανομής τροφοδοτούνται οικιακοί καταναλωτές, η Α’ & Β’ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, τα Δημοτικά, Δημόσια Κτίρια, Νοσοκομεία καθώς και εμπορικές επιχειρήσεις.
Ειδικότερα για τη Ν. Αγχίαλο, οι επενδύσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τα 2,5 εκ. €μέχρι το 2023.Έχουν ενταχθεί ήδη επτά δημοτικά κτίρια στο δίκτυο διανομής, ενώ έντονο είναι το ενδιαφέρον για οικιακή χρήση καθώς οι αιτήσεις ξεπερνούν τις 850 αλλά και για βιομηχανική χρήση.

Εκ μέρους της ΕΔΑ ΘΕΣΣ η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων κα Κατερίνα Στάχταρη καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε το Δήμαρχο Βόλου, κ.Αχιλλέα Μπέο για την άριστη συνεργασία.
Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, υπογράμμισε ότι, λειτουργεί σεβόμενη πλήρως το νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο με γνώμονα τη Λειτουργική της Ανεξαρτησία και αναπτύσσει το έργο της σύμφωνα με τις αρχές της ισότιμης μεταχείρισης και της ίσης πρόσβασης πληροφοριών των Χρηστών Διανομής.
Στην ομιλία του ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας, κ. Λεωνίδας Μπακούρας, τόνισε ότι, η εντός χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωση των έργων για την ανάπτυξη του δικτύου είναι αποτέλεσμα των συντονισμένων ενεργειών και της υψηλής τεχνογνωσίας που διακρίνει το προσωπικό και τη διοίκηση της Εταιρείας.Κύριο μέλημα της ΕΔΑ ΘΕΣΣ αποτελεί η ασφάλεια του δικτύου, η αδιάλειπτη διανομή φυσικού αερίου, η βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η οικονομική αποδοτικότητα των επενδύσεων.
Η Εταιρεία, συνέχισε στην ομιλία του ο κ. Μπακούρας, θέτει φιλόδοξους στόχους καταφέρνοντας πάντοτε να τους ξεπερνά καθώς δεν παρεκκλίνει από τον κώδικα αξιών που διέπει τις δραστηριότητές της. Ένας κώδικας που χαρακτηρίζεται από τη συνέπεια στον προγραμματισμό, την αφοσίωση στο στόχο, τη διαφάνεια και αμεροληψία σε όλο το φάσμα των λειτουργιών της Εταιρείας και υποστηρίζει την κατάρτιση ενός στοχευμένου και μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδιασμού.Οι επενδύσεις για την ανάπτυξη του δικτύου από την ίδρυση της Εταιρείας έως σήμερα, υλοποιούνται με ιδιωτική πρωτοβουλία λαμβάνοντας υπόψη πρωτίστως τα τεχνικά κριτήρια και στοχεύουν στην οικονομική αποδοτικότητα ώστε να μην επιβαρύνεται η τελική τιμή του Καταναλωτή. Με τον τρόπο αυτό η ΕΔΑ ΘΕΣΣ επιτυγχάνει τα χαμηλότερα τιμολόγια διανομής στην Ελλάδα.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Γενικός Διευθυντής, κ. Μπακούρας δήλωσε ότι «έχει ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός μας για την ένταξη των περιοχών της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το 2019 και ακολουθεί η ένταξη στο δίκτυο διανομής του φυσικού αερίου του Παλαμά, τηςΑγιάς και των Σοφάδων. Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι η γεωγραφική διασπορά αποτελεί για μας μια πρόκληση καταλυτική ώστε να επεκταθούμε σε ολοένα και περισσότερες περιοχές της Αδείας μας φέρνοντας κοντά τους ανθρώπους στο φυσικό αέριο..».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.