, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μιχ. Ζορπίδης: Δεν συμμετέχουμε σε καμία αποστολή στα Σκόπια

Αρνητική απάντηση στην πρόσκληση να συμμετέχει στην επιχειρηματική αποστολή, η οποία θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα στα Σκόπια, την ερχόμενη Τρίτη, έδωσε σήμερα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

«Απαντώ στο “Enterprise Greece”, τον φορέα που συντονίζει την αποστολή, ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έχει αποφασίσει να μην συμμετέχει σε καμία δράση που θα σχετίζεται με τη γειτονική χώρα, όσο αυτή χρησιμοποιεί ένα όνομα το οποίο δεν της ανήκει. Το θέμα απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής, τα μέλη της οποίας αποφάσισαν ομόφωνα ότι το ΕΕΘ προχωρά στην κίνηση αυτή ως ένδειξη διαμαρτυρίας και αντίδρασης απέναντι σε μία πολιτική, που δεν εκφράζει τον ελληνικό λαό.
Καμία από τις δράσεις αυτές δε μας αφορά. Για μας το όνομα της Μακεδονίας, που είναι μόνο ελληνικό, είναι ιερό και θα το υπερασπιστούμε με όποιον τρόπο μπορούμε», δήλωσε ο Μιχάλης Ζορπίδης.

#Tags: Σκόπια

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.