, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Μονόδρομος για τον ΠΑΟΚ η κυριαρχία του τη νέα χρονιά»

Του Βασίλη Μάστορα
Η δίψα του κόσμου του ΠΑΟΚ για κατάκτηση τίτλων από την ομάδα και συγχρόνως η εμπιστοσύνη του απέναντι στη νέα προσπάθεια του «Δικεφάλου», απεικονίζεται με τον καλύτερο τρόπο στην προπώληση των εισιτηρίων διαρκείας. Με τον ρυθμό που αγοράζονται από τους φίλους του ΠΑΟΚ αναμένεται να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ που σημειώθηκε επί εποχής Ιβάν Σαββίδη.
Η εξαιρετική αγωνιστική χρονιά που έκανε πέρυσι ο ΠΑΟΚ και ο τρόπος  με τον οποίο έχασε τον τίτλο του Πρωταθλητή, πόρωσαν τους φίλους του οι οποίοι όμως πλέον, σχεδόν, απαιτούν δύο πράγματα: την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Μ’ αυτούς τους στόχους κοιμάται και ξυπνάει ο ΠΑΟΚτσής καθώς θεωρεί ότι η οικονομικά εξυγιασμένη ομάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις για να κάνει τα όνειρα του πράξη. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι μία ομάδα η οποία επιχειρεί να χτίσει χαρακτήρα και να κάνει αισθητή την παρουσία της στον ποδοσφαιρικό χώρο της Ελλάδας, φλερτάροντας απλώς με την κατάκτηση τίτλων. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Είναι επί δύο συνεχείς χρονιές Κυπελλούχος και πλέον ο πήχης έχει ανέβει στο ψηλότερο σημείο που μπορεί να μπει. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν,  οπότε η επιτυχία είναι μονόδρομος. Ο κόσμος είναι εκστασιασμένος από το όραμα της κατάκτησης τού Πρωταθλήματος και της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League και το δείχνει με την ανταπόκριση του στην αγορά εισιτηρίων διαρκείας. Και το κάνει συνειδητά, γιατί πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ φέτος μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα. Πριν από χρόνια όταν ο Θόδωρος Ζαγοράκης ανέλαβε να σώσει τον ΠΑΟΚ που κινδύνευε να… «γκρεμιστεί», οι φίλαθλοι του «Δικεφάλου» συσπειρώθηκαν προκειμένου να συμπαρασταθούν στον πρόεδρο οικονομικά και ηθικά. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο ΠΑΟΚ, παρότι δεν έχει ολοκληρώσει την ενίσχυση του ρόστερ, είναι ελκυστικός και αποπνέει αισιοδοξία. Αυτά τα στοιχεία είναι που οδηγούν τον κόσμο του στα εκδοτήρια του γηπέδου της Τούμπας. Περιμένουν πολλά πράγματα φέτος από την ομάδα και θέλουν να ζήσουν δίπλα της όλες τις στιγμές. Οι συνθήκες είναι ώριμες όσο ποτέ, αλλά οι κίνδυνοι πάντα παραμονεύουν. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι πολυεπίπεδα «οχυρωμένος» και να αποφύγει τα ερασιτεχνικά λάθη. Και τις προϋποθέσεις έχει και επιβάλλεται να είναι ισχυρός σ’ όλα τα επίπεδα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.