, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μοσκοβισί: Δεν εγκρίνουμε τις κυρώσεις κατά του Ιράν

Την αντίθεσή της στην επιβολή κυρώσεων κατά του Ιράν επαναλαμβάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία επιμένει στην ανάγκη να διατηρηθεί η πολυμερής συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Κληθείς να σχολιάσει τη σημερινή ενεργοποίηση των κυρώσεων κατά του πετρελαϊκού κλάδου και του χρηματοπιστωτικού συστήματος εκ μέρους της Ουάσιγκτον, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί, ξεκαθάρισε σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό: «Η Ε.Ε. δεν την εγκρίνει. Εξακολουθεί να στηρίζει τη συμφωνία για τα πυρηνικά».Υπενθυμίζεται ότι η Ε.Ε. έχει αποφασίσει τη σύσταση Οχήματος Ειδικού Σκοπού, που θα επιτρέπει σε ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να προχωρούν σε συναλλαγές με το Ιράν, παρακάμπτοντας τις αμερικανικές κυρώσεις. Ωστόσο ορισμένες από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές βιομηχανίες έχουν βάλει στον πάγο τα ιρανικά τους project.
Εκτιμάται ότι το όχημα θα χρησιμοποιήσουν περισσότερο οι μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, που δεν έχουν να χάσουν συμβόλαια στις ΗΠΑ, ούτε βρίσκονται στο ραντάρ της Ουάσιγκτον για να υποστούν τις αντιδράσεις της.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.