, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μουσικές βραδιές στους κήπους της Βίλας Αλλατίνη

Τέσσερις μουσικές βραδιές με διασκέδαση και ασφάλεια για το κοινό, στους κήπους της Βίλας Αλλατίνη, υπόσχεται το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας, που αποφάσισε να αναδείξει τον υπαίθριο χώρο σε έναν νέο πυρήνα πολιτισμού. Από τις 20 ως και τις 23 Ιουλίου, η αυλή γύρω από το τριώροφο νεοκλασικό αρχοντικό, που βρίσκεται στο Ντεπώ, θα μεταμορφωθεί σε χώρο συναυλίας, καθώς θα τοποθετηθούν πεντακόσια πενήντα καθίσματα, με τρόπο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις που θέτουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορονοϊό.
«Στο κέντρο της πόλης, στο Ντεπώ, δεσπόζει ένα παλιό τριώροφο αρχοντικό, η Βίλα Αλλατίνη, με μεγάλους, υπέροχους κήπους, με εύκολη πρόσβαση για το κοινό από τη Βασιλίσσης Όλγας. Εκεί θα στηθεί ένα τετραήμερο εκδηλώσεων που έχει εναρμονιστεί με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε ο θεατής να νιώσει ασφάλεια και να περάσει όμορφα», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Άννα Μυκωνίου.
Όπως λέει, είναι η πρώτη φορά που γίνονται εκδηλώσεις πολιτισμού στους κήπους της Περιφέρειας, μια ιδέα που προέκυψε πριν από έναν χρόνο. «Από τότε τη δρομολογήσαμε ενώ σήμερα έχει ωριμάσει. Αν ο κόσμος αγκαλιάσει την πρωτοβουλία αυτή, ο σκοπός μας είναι να καθιερώσουμε αυτές τις εκδηλώσεις, ώστε να πραγματοποιούνται δύο φορές τον χρόνο, πάντα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό», προσθέτει.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την αυλαία των εκδηλώσεων θα ανοίξουν, στις 20 Ιουλίου, ο μουσικός, κειμενογράφος και stand up κωμικός Διογένης Δασκάλου, οι Monie & Monie Conniente και ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Γιώργης Χριστοδούλου. Στις 21 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στον Λέοναρντ Κοέν, το οποίο έχει τους δικούς του συμβολισμούς καθώς ο χώρος της Βίλας Αλλατίνη ανήκε σε μια εβραϊκή οικογένεια. Στο αφιέρωμα θα συμμετέχει το σύνολο τριών γυναικείων φωνών, Nalyssa Green, Sugahspank! & Lou is, που θα παρουσιάσει τη μουσική και το έργο του Κοέν, με τη συνοδεία του βιρτουόζου ντράμερ Σεραφείμ Μπέλλου, του μαέστρου Γιώργου Δελλή στα πλήκτρα, και του Άδωνι Γουλιέλμου στην κιθάρα.
Στις 22 Ιουλίου, ο Ορφέας Περίδης και ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης έρχονται «…με δυο κιθάρες» παρουσιάζοντας μία μοναδική παράσταση που συνδυάζει τραγούδια που έχουν συνθέσει οι ίδιοι αλλά και αγαπημένα ακούσματα που έχουν καθορίσει την ελληνική μουσική σκηνή. Η αυλαία των μουσικών εκδηλώσεων θα πέσει στις 23 Ιουλίου με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, η οποία θα συναντηθεί μουσικά με τρεις κορυφαίους σολίστες για να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια από όλο το φάσμα του ρεπερτορίου της.
Οι κρατήσεις των εισιτηρίων θα γίνονται ηλεκτρονικά (μέσω Viva). Οι θεατές θα μπορούν να εκτυπώσουν το εισιτήριο ή να το εμφανίσουν στην οθόνη του κινητού τους τηλεφώνου ώστε να το επιδεικνύουν στην είσοδο.
πηγή ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.