, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μπάσκετ: Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ – Έχασε στα σημεία απο τον ΠΑΟ στον τελικό κυπέλλου

Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός! Μετά το εκπληκτικό του ξεκίνημα και την τεράστια προσπάθεια για ανατροπή του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος, οι “Πράσινοι” κατέκτησαν έναν ακόμα τίτλο, εκμεταλλευόμενοι την εμπειρία τους στο τέλος.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε από την αρχή «αγριεμένος» με τον Καλάθη να δίνει το ρυθμό τους Τόμας, Λάνγκφορντ, Γκιστ να ακολουθούν και σε συνδυασμό με την ενέργεια του στην άμυνα, πήγε από νωρίς στο +19 (4-23). Ο ΠΑΟΚ βρήκε «πνοή» επιθετικά από τον Χάτσερ στο τέλος της πρώτης περιόδου και ανεβάζοντας κάπως την πίεση του στην άμυνα, προσπάθησε να επιστρέψει. Ο Παναθηναϊκός, βέβαια, είχε πάντα τις απαντήσεις, τόσο με τον Καλάθη όσο και με τον Λάνγκφορντ για το 36-46 της ανάπαυλας.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό άλλαξε. Ο ΠΑΟΚ με ζώνη, χάλασε όλα τα επιθετικά πλάνα του Παναθηναϊκού και με Χάτσερ, Μαργαρίτη επέστρεψε 58-59. Η τέταρτη περίοδος, ήταν «ρώσικη ρουλέτα» στην αρχή της με τρίποντα με τους Θεσσαλονικείς να είναι μπροστά με 70-67 με τρίποντο του Γκος. Ο Παναθηναϊκός εκεί, έβαλε 6/6 βολές και ένα ακόμα καλάθι του Παπαπέτρου, πήγε στο 70-75. Ο ΠΑΟΚ μείωσε και πάλι για το 73-75, αλλά ο Παπαπέτρου με βολές έκανε το 73-77 και με άλλες δύο βολές του Καλάθη, έγινε το τελικό 73-79.

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν, έχοντας για ηγέτη τον Νικ Καλάθη που είχε 19 πόντους και 9 ασίστ, ενώ για τον ΠΑΟΚ, ο Χάτσερ είχε 23 πόντους.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.