, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μπάσκετ: «Φρένο» στον ΠΑΟΚ από τον Ήφαιστο

«Φρένο» στον ΠΑΟΚ έβαλε σήμερα ο Ήφαιστος Λήμνου, ενώ ο Προμηθέας πέρασε με κεκτημένη ταχύτητα από την Αθήνα μετά το «διπλό» στην Λιθουανία για το BCL. Από την πλευρά τους, Πανιώνιος και Λαύριο εκμεταλλεύτηκαν τις έδρες τους απέναντι σε Ρέθυμνο και Κολοσσό Ρόδου.
Το «κυρίως μενού» της Α1 είχε μία έκπληξη, με τον Ήφαιστο Λήμνου να «πατά το γκάζι» στο δεύτερο ημίχρονο και να επικρατεί με 80-79 του ΠΑΟΚ.
Η νησιώτικη ομάδα ανέκοψε το σερί των «ασπρόμαυρων», που προέρχονταν από 5 σερί νίκες σε Ελλάδα κι Ευρώπη και με το 80-79 έκαναν ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου τους, που δεν είναι άλλος από την παραμονή στην Α1 μπάσκετ.
Μία πεντάδα που ολοκλήρωσε το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων είχαν οι νησιώτες, που έφτασαν σε τρεις τις εφετινές νίκες τους, «πιάνοντας» στην κατάταξη τους Θεσσαλονικείς (3-3).
Με ηγέτη στην επίθεση τον Ριόν Μπράουν (19π.) ο Προμηθέας Πατρών πέρασε με «διπλό» από το «Αντώνης Τρίτσης», λίγα 24ωρα μετά τη μεγάλη νίκη στο BCL επί της Νεπτούνας Κλαϊπέντα επί λιθουανικού εδάφους.
Η ομάδα του Μάκη Γιατρά επιβλήθηκε με 69-576 του Χολαργού και πανηγύρισε την 3η εκτός έδρας νίκη της και 4η από την έναρξη της σεζόν. Για τους γηπεδούχους ήταν η 4η ήττα και πρώτη στο «σπίτι» τους.
Την πρώτη νίκη στη… νέα εποχή του πανηγύρισε ο Πανιώνιος, που επιβλήθηκε στη Νέα Σμύρνη 88-72 του Ρεθύμνου, που παραμένει χωρίς νίκη μετά από 6 αγωνιστικές.
Για τους «κυανέρυθρους» ήταν η 2η επιτυχία στο πρωτάθλημα, γεγονός που τους επιτρέπει να αισιοδοξούν για την παραμονή τους στην Α1, σε αντίθεση με την κρητική ομάδα που παραμένει στο «μηδέν» και προβληματίζει έντονα ενόψει της συνέχειας. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Σίνγκλερ με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ.
Χωρίς τον Χρήστο Σερέλη στον πάγκο (λόγω προβλήματος υγείας) το Λαύριο υπερασπίστηκε την έδρα του με 74-70 απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου.
Οι γηπεδούχοι βελτίωσαν σε 3-3 το ρεκόρ τους, «βυθίζοντας» ακόμη περισσότερο τους «θαλασσί» (1-5).

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.