, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μπαράζ ελέγχων της Οικονομικής Αστυνομίας σε Θεσσαλονίκη

φωτο αρχείου eurokinissi.gr

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, για την τήρηση της ασφαλιστικής-εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας.
Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκια αστυνομικών πραγματοποίησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη.
Ελέγχθηκαν συνολικά (17) καταστήματα – επιχειρήσεις, όπου σε (9) περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας. Ειδικότερα διαπιστώθηκαν :
Στη Θεσσαλονίκη:

  • σε ψαροταβέρνα, πέντε παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς και η απασχόληση εργαζόμενης χωρίς να είναι καταχωρημένη στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού,
  • σε καφέ-μπαρ, η μη έκδοση απόδειξης αξίας 67 ευρώ,
  • σε καφέ-ουζερί, μία παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας και
  • σε καφετέρια-μπαρ, τρεις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στη Σαντορίνη:

  • σε εστιατόριο, η μη έκδοση οκτώ αποδείξεων συνολικής αξίας 420,70 ευρώ, καθώς και η απασχόληση εργαζομένου που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού,
  • σε μεζεδοπωλείο-εστιατόριο, η μη έκδοση δύο αποδείξεων συνολικής αξίας 109,70 ευρώ,
  • σε εστιατόριο, η μη έκδοση δύο αποδείξεων συνολικής αξίας 118,80 ευρώ και
  • σε καφέ-σνακ μπαρ, μη έκδοση δώδεκα αποδείξεων συνολικής αξίας 286 ευρώ, παράβαση για την οποία προβλέπεται 48ωρη αναστολή λειτουργίας.

Για όλες τις περιπτώσεις, θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Σ.ΕΠ.Ε, Ι.Κ.Α.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων .
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.