, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Μπουρλά: Φτάνουμε στο τέλος – Οι δόσεις του εμβολίου της Pfizer για την Ελλάδα 

Την πεποίθησή του ότι η πανδημία οδεύει προς το τέλος της, εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά μιλώντας στην κρατική τηλεόραση. Οι λύσεις που έχουμε στα χέρια μας, πρόσθεσε είναι τόσο αποτελεσματικές, που είναι ζήτημα χρόνου να φτάσουμε στο τέλος.
Ο κ. Μπουρλά τόνισε ότι οι αποστολές εμβολίων προς την ΕΕ έχουν ξεκινήσει και εξέφρασε την απόλυτη βεβαιότητά του ότι όλα θα γίνουν με τις δέουσες προδιαγραφές ασφαλείας. Εξήγησε ότι ελέγχεται κάθε λεπτομέρεια μέχρι και το τελευταίο στάδιο παραδόσεως των εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Εκτίμησε ότι η Ελλάδα έως το τέλος του χρόνου θα λάβει «μεταξύ 90.000 και 100.000 δόσεων».
Σχετικά με το νέο στέλεχος του κορωνοϊού, δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος ότι δεν θα επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου των Pfizer/Biontech. Πρόσθεσε ότι τα οριστικά στοιχεία που θα δείξουν αν τα εμβόλια είναι το ίδιο ή περισσότερο αποτελεσματικά σε αυτό το στέλεχος του κορωνοϊού θα το ξέρουμε σε περίπου δύο εβδομάδες.
Σε κάθε περίπτωση ο κ. Μπουρλά είπε ότι το καλό με την τεχνολογία messenger RNA που χρησιμοποιήθηκε και στο εμβόλιο των Pfizer/Biontech είναι ότι μπορούν να τροποποιήσουν σύντομα το εμβόλιο «επειδή δεν χρησιμοποιούμε ούτε ζωντανούς, ούτε εξασθενημένους ιούς, δεν χρησιμοποιούμε καν πρωτεΐνες μέσα στο εμβόλιο».
«Είναι ένα messenger RNA που στέλνουμε. Μπορούμε να αλλάξουμε τον κώδικα μέσα στα λιποσωματίδια που έχουμε και κάτι το οποίο μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα και να έχουμε αμέσως παραγωγή νέων εμβολίων».
Ο κ. Μπουρλά, δήλωσε «ευλογημένος» που βρέθηκε σε αυτή την θέση και σε αυτή την συγκυρία και μαζί με όλο το επιτελείο της Pfizer κατάφεραν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. «Είναι πολύ μεγάλο, βαθύ το συναίσθημα που νιώθω», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.