, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μπ. Νετανιάχου: Απειλές για "πολύ οδυνηρά πλήγματα" στη Χαμάς

Να επιφέρει «πολύ οδυνηρά πλήγματα» στη Χαμάς, απείλησε σήμερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά τα βίαια επεισόδια, που σημειώθηκαν την Παρασκευή στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία ελέγχεται από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.
«Η Χαμάς προφανώς δεν κατάλαβε το μήνυμα: αν δεν σταματήσει τις επιθέσεις, θα σταματήσουν με άλλον τρόπο, με οδυνηρά, πολύ οδυνηρά, πλήγματα» είπε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.
«Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε άλλου είδους δράση που περιλαμβάνει πολύ σκληρά πλήγματα. Αν η Χαμάς θέλει να φερθεί έξυπνα, θα σταματήσει τώρα τη φωτιά και τις βιαιοπραγίες», πρόσθεσε.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Ισραήλ έχει ήδη διακόψει τις παραδόσεις καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας, του θύλακα που παραμένει αποκλεισμένος εδώ και δέκα χρόνια. Η συμφωνία που είχε επιτευχθεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ -με τη στήριξη και των ΗΠΑ- προέβλεπε την παράδοση χιλιάδων λίτρων καυσίμων, τα οποία θα πληρώσει το Κατάρ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το χρόνιο πρόβλημα της ηλεκτροδότησης στη Γάζα.
Το Σάββατο, ο υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν προειδοποίησε ότι οι παραδόσεις θα ξαναρχίσουν μόνο όταν «σταματήσει πλήρως η βία, η εκτόξευση εμπρηστικών μπαλονιών (από τη Γάζα προς το Ισραήλ) και η χρήση καμένων ελαστικών απέναντι στις ισραηλινές κοινότητες» που συνορεύουν με τη Γάζα. Σήμερα, ο Λίμπερμαν είπε ότι έχει έρθει ο καιρός «για να πλήξουμε τη Χαμάς όσο πιο σκληρά γίνεται».
Από τις 30 Μαρτίου περισσότεροι από 200 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων και συγκρούσεων με τις ισραηλινές δυνάμεις κοντά στο τείχος ασφαλείας που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.