, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μόσχα: Δεν θα αναπτύξουμε πυραύλους εάν δεν το κάνουν οι ΗΠΑ

Η Ρωσία δεν θα αναπτύξει νέους πυραύλους εφόσον οι ΗΠΑ επιδείξουν παρόμοια αυτοσυγκράτηση στην Ευρώπη και την Ασία. Αυτό υποστήριξε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, ερωτηθείς για το «θάνατο» της συνθήκης INF για τα πυρηνικά.
Οι ΗΠΑ αποχώρησαν επισήμως πριν από λίγες εβδομάδες από τη συνθήκη, εγκαλώντας το Κρεμλίνο ότι την παραβιάζει συστημικά. Η Ρωσία εγκατέλειψε και εκείνη τη συμφωνία. Ωστόσο ο Σόιγκου τονίζει πως δεν υπάρχουν σχέδια ανάπτυξης νέων όπλων.
«Συνεχίζουμε να επιμένουμε σ’ αυτό. Αν δεν υπάρξουν τέτοια συστήματα στην Ευρώπη από την Ουάσινγκτον, δεν θα κάνουμε και εμείς τίποτε» διαβεβαίωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-24, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Υπενθυμίζεται ότι η INF απαγόρευε τους πυραύλους εδάφους με βεληνεκές από 500 χλμ. έως 5.500 χλμ., περιορίζοντας έτσι τις δυνατότητες αιφνίδιου πυρηνικού χτυπήματος. Αναλυτές προειδοποιούν πως η κατάργησή της συνιστά απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης.
Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.