, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Μύθοι γύρω από την διατροφή που τελικά σε παχαίνουν

Κατά καιρούς συζητάς διάφορα με τις φίλες σου που αφορούν το θέμα της διατροφής και της απώλειας των κιλών. Οι τρόποι που έχεις ακούσει ώστε να χάσεις κιλά είναι πολλοί και διάφοροι και μερικές φορές τολμάς να τους δοκιμάσεις.
Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι μύθοι όμως για την απώλεια κιλών;
Τα λαχανικά βοηθούν στη απώλεια βάρους:Προφανώς και τα λαχανικά είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές που μπορούμε να καταναλώσουμε και φυσικά ελαφριές, αλλά το να τρέφεται κανείς μόνο με αυτά και να στερείται οτιδήποτε άλλο, όχι μόνο δεν είναι ισορροπημένο, αλλά μακροπρόθεσμα μπορεί να καταλήξει σε αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκουμε. Ο λόγος; Τα λαχανικά δεν κρατάνε την πείνα όσο οι υδατάνθρακες ή το κρέας, με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε μεγαλύτερες ποσότητες. Επιπλέον, το ότι στερούμαστε κάποιες άλλες θρεπτικές τροφές, μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη βιταμινών τις οποίες ο οργανισμός τείνει να αναπληρώσει με υπερκατανάλωση άλλων τροφών!
Απαγορευτικό σε όλα τα παχυντικά φαγητά:Είναι γνωστό πως το απαγορευμένο είναι και λατρεμένο! Οπότε λοιπόν από τη στιγμή που θα απαγορεύσεις στον εαυτό σου την πίτσα, τα γλυκά, τα πατατάκια και γενικότερα όλες τις μικρές απολαύσεις, κάποιο δύσκολο βράδυ θα σηκωθείς σε έξαλλη κατάσταση και θα τα φας όλα και στον υπερθετικό βαθμό! Ποιο είναι το μυστικό; Μικρές ποσότητες μια-δυο φορές την εβδομάδα! Γιατί και οι μικρές γευστικές αμαρτίες είναι απαραίτητες!
Aν τρως μετά τις 8 το βράδυ θα παχύνεις: Η ουσία δεν είναι στο τι ώρα τρως αλλά στο τι τρως. Σίγουρα μετά τις 8 οι καύσεις του οργανισμού μειώνονται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να μένετε με άδειο στομάχι. Προσπάθησε να κάνεις τα πιο παχυντικά σου γεύματα, κατά τις μεσημεριανές ώρες και το βραδάκι προτίμησε τοστ, σαλάτα ή γιαούρτι με φρούτα.
πηγή: mothersblog.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.