, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μ. Βαρβιτσιώτης: Επιλέγουμε το δρόμο της διπλωματίας

«Αυτό που περιμένουμε από τη Σύνοδο Κορυφής είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα, μία ξεκάθαρη θέση σε σχέση με το παράνομο της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης».
Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και τους Δημήτρη Οικονόμου και Εύα Αντωνοπούλου.
Σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη, «εάν η Ευρώπη εκφραστεί με μια και ξεκάθαρη φωνή, αυτό ανεβάζει τον πήχη για την τουρκική πλευρά, η οποία θα σκεφτεί δύο και τρεις φορές τι θα κάνει από δω και πέρα». «Θεωρώ» σημείωσε «ότι δεν εξυπηρετεί τα στρατηγικά συμφέροντα της Τουρκίας  η περαιτέρω κλιμάκωση και ένταση των σχέσεών της με την ΕΕ και τα κράτη-μέλη της». Πρόσθεσε, δε ότι «το θέμα της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης θέλουμε να διατηρηθεί σε διπλωματικό επίπεδο, ώστε  η διπλωματική σύγκρουση να μην μετατραπεί σε στρατιωτική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με κάθε τρόπο».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.