, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μ. Γιλντιρίμ: Να μην πέσουμε στην παγίδα εξωτερικών παρεμβάσεων

Να μην πέσουν στην παγίδα κάποιων δυνάμεων από το εξωτερικό που ίσως θελήσουν να προκαλέσουν, κάλεσε την Ελλάδα και την Τουρκία  ο υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Μπιναλί Γιλντιρίμ, τονίζοντας ότι «όταν από το εξωτερικό εμπλέκονται  ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, τότε όλα πάνε στραβά».
Ο κ. Γιλντιρίμ σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ απέδωσε στην προεκλογική περίοδο το κλίμα έντασης που επικρατεί ανάμεσα στις δύο χώρες, υποστηρίζοντας ότι παρόμοιες καταστάσεις έχουμε ζήσει και στο παρελθόν.
«Το κλίμα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν πρέπει να το βλέπουμε ως ένα δεδομένο. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ανάμεσα στους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας. Για αυτό και στο Αιγαίο και στην Κύπρο, κάθε είδους πρόβλημα μπορούμε να το επιλύσουμε με αμοιβαίο σεβασμό και μένοντας πιστοί στο διεθνές δίκαιο», επισήμανε.
«Εμείς είμαστε γείτονες. Και γενικά πάντα λέμε πως ‘’ο γείτονας έχει ανάγκη και τη στάχτη του γείτονά του’’» υποστήριξε ο κ. Γιλντιρίμ, προσθέτοντας ότι «στην Ελλάδα ζουν οι ομογενείς μας, στη χώρα μας ζουν οι Ρωμιοί και κάποτε ζούσαν περισσότεροι. Ίσως να υπάρχουν κάποιοι από το εξωτερικό που θα θελήσουν να μας προκαλέσουν και δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα τους. Όταν από το εξωτερικό εμπλέκονται  ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, τότε όλα πάνε στραβά».
Σχετικά επίσης με την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, ο κ. Γιλντιρίμ του ευχήθηκε καλή επιτυχία, παρότι, όπως είπε, οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μάλλον λίγο τον στεναχώρησαν.
«Εύχομαι το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών, να είναι για το καλό της Ελλάδας» κατέληξε ο ο υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.