, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Μ. Κυριζίδης: Έμπρακτη καθοδήγηση στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Την ανάγκη έμπρακτης ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας από το Δήμο τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Μάκης Κυριζίδης στο περιθώριο σχετικής ημερίδας που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη Θεσσαλονίκη Θετικά.
«Η δημοτική αρχή πρέπει να είναι ανοιχτή στις συνεργασίες με Οργανισμούς, φορείς και Κέντρα που έχουν την εμπειρία, το know how και τους ειδικούς που θα βοηθήσουν όσες γυναίκες θέλουν να κάνουν δικές τους επιχειρήσεις. Όχι θεωρητικά, αλλά έμπρακτα. Με ανθρώπους της αγοράς που ξέρουν τις παγίδες, τη ζήτηση, τις διεθνείς τάσεις και μπορούν να δώσουν ουσιαστική καθοδήγηση», είπε ο Μ.Κυριζίδης.
Στην κατάμεστη αίθουσα του ΕΕΘ οι ομιλητές της ημερίδας συμφώνησαν ότι υπάρχει μια μικρή βελτίωση του κλίματος τα τελευταία χρόνια, αλλά η Ελλάδα, όπως και άλλες Μεσογειακές χώρες, δεν έχει αποκτήσει ακόμη ούτε το υπόβαθρο, ούτε τις δομές εκείνες που θα κατευθύνουν τις γυναίκες να απορροφήσουν κονδύλια από προγράμματα, θα τις εκπαιδεύσουν, θα τις βοηθήσουν να αποκτήσουν επαφές με το εξωτερικό, θα τις ενθαρρύνουν, ή θα τις στηρίξουν.
«Δεν είναι θέμα προϋπολογισμών, ή γραφειοκρατικών διατυπώσεων, το να εξελιχθεί ο δήμος μας σε ένα ζωντανό κύτταρο που θα υποδέχεται όλες εκείνες τις γυναίκες που έχουν ιδέες και όρεξη για να επιχειρήσουν -κυρίως μέσα σε αυτή την εποχή της απογοήτευσης που ζούμε. Πρέπει να δούμε τα πράγματα θετικά.», κατέληξε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.