, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μ. Κυριζίδης: Με φθαρμένα υλικά δεν μπορείς να κερδίσεις το μέλλον

Την πρόθεσή του να στηρίξει την προεκλογική του εκστρατεία στο γεγονός ότι είναι ένας ανεξάρτητος υποψήφιος που επιχειρεί να φέρει «νέον αέρα» στα δρώμενα της πόλης, εξέφρασε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Μάκης Κυριζίδης.
Σε συνάντηση που είχε το μεσημέρι με δημοσιογράφους, ο κ. Κυριζίδης εστίασε τα ατού της υποψηφιότητάς του σε αυτό ακριβώς το γεγονός. Σε αυτό το πλαίσιο, άφησε να εννοηθεί ότι οι υποψήφιοι που προέρχονται από τα σπλάχνα ενός κόμματος κι έχουν εκλεγεί με αυτό επανειλημμένα σε διάφορα αξιώματα, εκπροσωπούν το «παλιό». Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Κυριζίδη, ισχύει ακόμα και στην περίπτωση που, όπως η νυν υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, είναι νέοι σε ηλικία.

Ο Μάκης Κυριζίδης μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Ράπτη, που χθες εξέφρασε δημόσια τη στήριξή του προς τον υποχήφιο δήμαρχο

Σύμφωνα με τον ίδιο, για το καλό του δήμου και της πόλης επιβάλλεται να βγούνε νέα άτομα μπροστά. «Πρέπει να αναδειχτούν νέες δυνάμεις για τη Θεσσαλονίκη», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Σήμερα είναι μειονέκτημα να εκπροσωπείς το παλιό. Με φθαρμένα υλικά δεν μπορείς να κερδίσεις το μέλλον και να το διαμορφώσεις», επισήμανε ο κ. Κυριζίδης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το «φθαρμένο» συνεπάγεται με την ταύτιση ενός υποψηφίου με κάποιο κόμμα.
Παράλληλα επέκρινε όσους «πάνε για σύνταξη» στο δήμο Θεσσαλονίκης. «Εγώ ξέρω ότι μετά από… 35 χρόνια, πρέπει να πας σπίτι σου!» τόνισε ο κ. Κυριζίδης. Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι πολλοί από τους (σχεδόν… αμέτρητους) υποψήφιους δημάρχους Θεσσαλονίκης θα αποσύρουν την υποψηφιότητά τους μέχρι τις εκλογές, κάτι που ο ίδιος δεν έχει, όπως είπε, πρόθεση να κάνει.
Συνεργασία με όλους
Όσον αφορά την παράταξή του, επισήμανε ότι η το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του θα έχουν κλείσει στο επόμενο διάστημα και ότι τα ονόματά τους θα ανακοινωθούν τέλη Ιανουαρίου. Μετεκλογικά πάντως είναι, όπως δηλώνει, ανοιχτός σε συνεργασίες καιν δεν πρόκειται να αποκλείσει συνεργασία με τη κ. Νοτοπούλου, παρόλο που εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος προέρχεται από τον χώρο της Δεξιάς. «Εμείς είμαστε υπερκομματικοί, δεν πρόκειται, λοιπόν, να συζητήσουμε μόνο με εκλεγμένους που προέρχονται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας», διευκρίνισε ο κ. Κυριζίδης.
ΚΔΓ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.