, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μ. Κυριζίδης: H ΝΔ έδωσε χρίσμα σε αυτόν που έβγαλε δήμαρχο τον Γ. Μπουτάρη!

Κατά των κομματικών χρισμάτων στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης τάχθηκε χθες ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Θετικά», Μάκης Κυριζίδης, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο κ. Κυριζίδης έκανε λόγο για κομματικά ιερατεία στην Αθήνα που αποφασίζουν ποιος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος σε κάθε πόλη χωρίς να έχουν δει προγράμματα και θέσεις και κατήγγειλε παλαιοκομματικές τακτικές, όπως απειλές για διαγραφές στελεχών και λάσπη εναντίον ανεξαρτήτων υποψηφίων και συνδυασμών.

Ο κ. Κυριζίδης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον του υποψηφίου της ΝΔ Νίκου Ταχιάου, υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Ταχιάος εδώ και χρόνια δεν υπάρχει πουθενά στη ΝΔ, δεν είπε ποτέ ότι τον ενδιαφέρει η Θεσσαλονίκη και δεν εξέφρασε συγκεκριμένες θέσεις για την πόλη πριν πάρει το χρίσμα. «Αυτός που μας έλεγε ακροδεξιούς και φασίστες, τώρα μας αποκαλεί αντάρτες και αντιφρονούντες», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι ο κ. Ταχιάος ήταν ο λόγος που η ΝΔ έχασε τον δήμο Θεσσαλονίκης το 2010. «Κάποιους το παρελθόν τους τούς στοιχειώνει και εμείς δεν ξεχάσαμε το παρελθόν. Όταν εγώ έδινα μάχες στο πλευρό του κ. Γκιουλέκα, ο κ. Ταχιάος στήριζε επίσημα Μπουτάρη με αποτέλεσμα την ήττα του κ. Γκιουλέκα για λίγες εκατοντάδες ψήφους. Το ίδιο έκανε και την επόμενη χρονιά όταν όλοι είμαστε στο πλευρό του κ. Καλαφάτη. Σήμερα μιλάει για συνέχιση της διοίκησης Μπουτάρη. Θεωρεί, αντίθετα με εμάς και με ό,τι παρουσιάζει η εικόνα της πόλης, επιτυχημένη την καταστροφική διοίκηση Μπουτάρη;»

Ο κ. Κυριζίδης κάλεσε για ακόμα μία φορά όλους τους υποψηφίους δημάρχους σε θεματικά debate για το μέλλον της Θεσσαλονίκης. «Ας αφήσουμε τους άσκοπους διαξιφισμούς και τη λάσπη και ας κάνουμε επιτέλους διάλογο επάνω σε θέσεις και προγράμματα προσφέροντας ουσιαστική υπηρεσία στους πολίτες της Θεσσαλονίκης»

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.