, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μ. Σπυράκη στη Βουλή της πΓΔΜ: Δεν αναγνωρίζουμε «μακεδονική» εθνικότητα και γλώσσα

«Στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζουμε την ύπαρξη “μακεδονικής” εθνικότητας και γλώσσας» τόνισε η Ευρωβουλευτής και Εκπροσώπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στη βουλή της πΓΔΜ.
Ειδικότερα, παρεμβαίνοντας στη συνεδρίαση της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής EU-FYROM, που διεξάγεται σήμερα και αύριο στη βουλή της γειτονικής χώρας, η Μ. Σπυράκη αποσαφήνισε, ενώπιον των βουλευτών της πΓΔΜ και των ευρωβουλευτών που συμμετέχουν στην αποστολή, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.
«Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζω ότι στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζουμε την ύπαρξη “μακεδονικής” εθνικότητας και της “μακεδονικής” γλώσσας. Είμαι από τη Μακεδονία και δηλώνω ξεκάθαρα πως δεν θα ψηφίσουμε τη Συμφωνία στην Ελληνική Βουλή» τόνισε χαρακτηριστικά η Ευρωβουλευτής.
Όπως είπε η ίδια, «η πΓΔΜ δεν είναι ακόμη έτοιμη να λάβει ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.», επισημαίνοντας ελλείψεις στην εκπλήρωση των κριτηρίων της Κοπεγχάγης που αποτελούν προϋπόθεση για την ένταξη της πΓΔΜ στην Ε.Ε., μετά από εκτενείς συναντήσεις με εκπροσώπους κομμάτων και προσωπικότητες από την κοινωνία των πολιτών στα Σκόπια.
«Δεν ήρθαμε εδώ για να εξωραΐσουμε την πραγματικότητα στο λαό της πΓΔΜ, αλλά να παρουσιάσουμε και να συζητήσουμε για την πραγματική κατάσταση. Η πΓΔΜ δεν είναι ακόμη έτοιμη να λάβει ημερομηνία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.» είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία της παραθέτοντας ως παραδείγματα την αδυναμία αντιμετώπισης της διαφθοράς, την έλλειψη ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και τις παραβιάσεις στην ελευθερία της έκφρασης.
Πηγή: liberal.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.