, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μ. Σχοινάς: Η ΕΕ εστιάζει σε θετική ατζέντα και δεν την απασχολεί το Brexit

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εστιάζει σε θετική ατζέντα και δεν έχει στο μυαλό της «όλα τα υπόλοιπα», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Είμαστε προσανατολισμένοι σε μία θετική ατζέντα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό είναι που έχει για μας σημασία», δήλωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το Brexit. Όλα τα υπόλοιπα δεν μας απασχολούν».
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν επανέλαβε ότι η συμφωνία του Brexit, η οποία έχει υπογραφεί από τις Βρυξέλλες και το Λονδίνο, αλλά έχει ατυχήσει στο βρετανικό κοινοβούλιο φέρνοντας σε αδιέξοδο την διαδικασία του Brexit, δεν μπορεί να αλλάξει, αλλά η πολιτική διακήρυξη που την συνοδεύει και διέπει τις μελλοντικές σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσε να αναθεωρηθεί.
Όταν ερωτήθηκε σχετικά με την σχέση που θα έχει η Ένωση με ενδεχόμενο νέο βρετανό πρωθυπουργό, ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε: «Θα είμαστε επίσης πάντα έτοιμοι να συνομιλήσουμε με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.