, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Νέα αναβολή στη δίκη του Κώστα Πάσσαρη

Μία ακόμη αναβολή για τις 17 Απριλίου 2019 έδωσαν οι δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών για τη δίκη του διαβόητου Κώστα Πάσσαρη, που κρατείται από χρόνια στις ρουμανικές φυλακές.
Αν και έχουν περάσει 18 1/2 χρόνια από τότε που πυροβόλησε και σκότωσε δύο αστυνομικούς και τραυμάτισε έναν σωφρονιστικό υπάλληλο κατά την μεταγωγή του στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, εντούτοις, ακόμη δεν έχει καθίσει στο εδώλιο για να λογοδοτήσει για τις πράξεις του.
Για άλλη μια φορά η δίκη αναβλήθηκε εξαιτίας διαφόρων εκκρεμοτήτων που υπάρχουν σχετικά με την προσωρινή παράδοσή του προς τις ελληνικές δικαστικές αρχές από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Γκερλα στην Κραϊόβα της Ρουμανίας όπου κρατείται τα τελευταία χρόνια.
Ο συνήγορος του, για άλλη μία φορά δήλωσε, ότι ο κατηγορούμενος επιθυμεί να έρθει στην Ελλάδα για να δικαστεί και να λογοδοτήσει για όσα έχει διαπράξει.
“Κάθε αναβολή μας σκοτώνει ξανά. Το άκουσμά της γίνεται σφαίρα στην καρδιά μας. Φοβόμαστε ότι η δίκη δεν θα γίνει ποτέ. Κάνουμε έκκληση να γίνει η δίκη, πριν παραγραφούν τα εγκλήματα” , δήλωσε ο δικηγόρος των συγγενών των θυμάτων του Κώστα Πάσσαρη, ενώ κατά τη διάρκεια της σύντομης διαδικασίας απόντες ήταν αρκετοί μάρτυρες μια και μετά χρόνια πολλοί έχουν αποβιώσει γεγονός που προβληματίζει τους συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι φοβούνται ότι θα γίνει κάποτε η δίκη χωρίς μάρτυρες και χωρίς αποδεικτικά στοιχεία.
Πηγή: www.skai.gr
 
photo eurokinissi

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.