, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Νέα Δημοσκόπηση: Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – -«Στοχοποιήθηκαν πολιτικοί» με Novartis

Δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ δίνει προβάδισμα 13,5% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εμφανίσεις Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.
Οι πολίτες εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ενώ ενδιαφέρον έχει η άποψη των πολιτών για την υπόθεση Novartis, καθώς σχεδόν ένας στους δύο (ποσοστό 48%) εκτιμά ότι υπήρξε προσπάθεια στοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων.
Στον δείκτη κατεύθυνσης των πραγμάτων, το 64% των ερωτηθέντων απαντά «σε καλή» και «μάλλον σε καλή» έναντι 29% που απαντούν σε κακή και μάλλον κακή. Αντίστοιχα, οι πολίτες σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αξιολογούν θετικά τους πρώτους μήνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε ποσοστό 58%. Αντίστοιχα, η θετικές γνώμες για την αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκονται χαμηλά στο 27%.
Την ίδια ώρα, οι πολίτες αναφέρουν πως αξιολογούν θετικά σε ποσοστό 54% τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, έναντι 24% που κρίνουν πως αυτά είναι σε αρνητική κατεύθυνση. Τέλος, οι πολίτες εκτιμούν πως σίγουρα η υπόθεση Novartis είχε στοιχεία πολιτικής στοχοποίησης σε ποσοστό 28%. Ένα 20% αναφέρει πως μάλλον είχαν τέτοια χαρακτηριστικά.
Η πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση του ΣΚΑΙ
Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ εμφανίζεται μπροστά με ποσοστό 39,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 26%. Τρίτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ με 6% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,5% και το ΜέΡΑ25 με 4%. Τέλος, η «Ελληνική Λύση» συγκεντρώνει ποσοστό 3%, ενώ ένα 5,5% δηλώνει άλλο κόμμα.
Πηγή: paraskhnio.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.