, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Νέα παράταση για τη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού

Παρατείνεται εκ νέου η προθεσμία για τη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού. Συγκεκριμένα η ΑΑΔΕ, ανακοίνωσε ότι οι υπόχρεοι μπορούν να δηλώνουν τον λογαριασμό μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για δεύτερη παράταση, καθώς είχε δοθεί ξανά μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Η συγκεκριμένη υποχρέωση αφορά στους επαγγελματίες οι οποίες πρέπει να αποδέχονται συναλλαγές μέσω POS και πρέπει να δηλώσουν στην ΑΑΔΕ τον επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό τους μέσω του οποίου πραγματοποιούνται οι συναλλαγές τους.

Υπενθυμίζεται ότι για όσους δεν συμμορφωθούν, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα. Για τη μη δήλωση Επαγγελματικού Λογαριασμού στον διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. επιβάλλεται στους Υπόχρεους διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ. Η μη υποβολή δήλωσης διόρθωσης, προς συμμόρφωση, από τους Υπόχρεους, στις περιπτώσεις απενεργοποίησης Επαγγελματικού Λογαριασμού, νοείται ως μη δήλωση Επαγγελματικού Λογαριασμού και επιφέρει το ίδιο πρόστιμο. Για την υποβολή δήλωσης Επαγγελματικού Λογαριασμού στον διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. πέραν των προθεσμιών που ορίζονται, επιβάλλεται στους Υπόχρεους διοικητικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ. Τα πρόστιμα επιβάλλονται από τον Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. που είναι αρμόδιος για την παραλαβή της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του Υπόχρεου, κοινοποιούνται στον Υπόχρεο κατά τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 4174/2013 (Α’ 170) και εισπράττονται κατά τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε.

πηγή enikonomia.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.