, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Νέες «σκιές» για την Ξεπαπαδέα – Μέλος εταιρείας που παίρνει δημόσια έργα;

Μετά από τις καταγγελίες του «Πρώτου Θέματος» για την γενική γραμματέα Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Αναστασία Ξεπαπαδέα, η οποία εμφανίζεται και πληρεξούσιος δικηγόρος του Αρτέμη Αρτεμίου,  το protothema.gr καταγγέλλει ότι είναι και μέλος σε Δ.Σ. εταιρείας που παίρνει δημόσια έργα.

Όπως προκύπτει από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο, η Αναστασία Ξεπαπαδέα είναι μέλος του Δ.Σ. ξενοδοχειακής εργοληπτικής εταιρείας του πατέρα της, η οποία παίρνει δουλειές από το Δημόσιο μέχρι και σήμερα με την επωνυμία «Δ. Ξεπαπαδέας και Υιοί».
Η εταιρεία ανήκει στον πατέρα της  και έχει συσταθεί από το 2002 με έδρα την Κέρκυρα, με την Αναστασία Ξεπαπαδέα να είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της με θητεία έως το 2020.

Η Αναστασία Ξεπαπαδέα, από τον Απρίλιο του 2018 είναι γ.γ. Καταπολέμησης της Διαφθοράς και οι Γενικοί γραμματείς υπουργείων απαγορεύεται να συμμετέχουν σε διοικητικά συμβούλια, παρά μόνο εάν έχει προηγηθεί σχετική άδεια.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.