, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Νέος φοιτητής στη Θεσσαλονίκη… ψάχνει

Του Κωστή Ουζούνογλου
Οι βάσεις για την εισαγωγή των φοιτητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ανακοινώθηκαν και πλέον για τα παιδιά που πέρασαν σε κάποια σχολή μια νέα φάση ζωής ξεκινά.
Γονείς και παιδιά καλούνται να αλλάξουν συνήθειες, πόσο μάλλον όταν η σχολή φοίτησης είναι μακριά από το σπίτι.
Δικαιολογείται ο ενθουσιασμός, δικαιολογείται και ο τρόμος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η εμπειρία αυτή είναι ανεκτίμητη από πολλές απόψεις.
Τα πρώτα συναισθήματα και η ανεύρεση σπιτιού
Η Χρυσίλα Γιαννάκου είναι 18 χρονών από την Λάρισα και μόλις πριν 4 μέρες έμαθε ότι πέρασε στη Φιλοσοφική σχολή του ΑΠΘ στο τμήμα Φοιλολογίας. « Η χαρά μου είναι τεράστια γιατί ήταν από τις πρώτες μου επιλογές και τώρα μου δίνεται η δυνατότητα μέσω της σχολής μου να βιώσω τη φοιτητική ζωή.» Η ανεύρεση σπιτιού ευτυχώς δεν ήταν δύσκολη για την Χρυσίλα καθώς φρόντισε να ψάξει και πέρα από τα σύνορα του  ιστορικό κέντρο που παραδοσιακά «μαζεύει» όλους τους φοιτητές.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και  ο Ζαφείρης Βλούχος από την Λάρισα που πέρασε  στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών. «Ψάχνω σπίτι πέρα και από το κέντρο γιατί πέρα από τα ακριβά ενοίκια και τα χάλια σπίτια που υπάρχουν στο κέντρο για μένα και  για την οικογένεια μου η ασφάλεια και η γειτονιά παίζουν σημαντικό ρόλο.»
Μία πόλη με μια πανεπιστημιούπολη στην καρδιά της, και ακόμα ένα Πανεπιστήμιο μερικές εκατοντάδες μέτρα από αυτή. Γειτονιές ολόκληρες τριγύρω φτιαγμένες σχεδόν αποκλειστικά για φοιτητές, άπειρες επιλογές από καφέ, μπαρ, clubs και φυσικά μαγαζιά με καλό και φθηνό φαγητό. Και όλα αυτά σε μια μεγαλούπολη με σχεδόν ένα εκατομμύριο κατοίκους, συνδεδεμένη αεροπορικά, σιδηροδρομικά και φυσικά οδικά με τα ΚΤΕΛ με όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.
Θεσσαλονίκη, η τελειότερη φοιτητούπολη. “Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ”.
Τη μαγεία της νυχτερινής Θεσσαλονίκης και όλη τη φήμη που κυκλοφορεί θέλει να ζήσει η Χρυσίλα με την ανεξαρτησία που της δίνει η επιτυχία της σε άλλη πόλη. «Θέλω να ζήσω τη νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης στο έπακρο. Έχω φίλους που έχουν περάσει τα προηγούμενα χρόνια στην πόλη και μου έχουν πει τα καλύτερα. Είναι μία πόλη που έχει τα πάντα και προσφέρει τα πάντα.»  Για τον Ζαφείρη πέρα από την βραδινή διασκέδαση η Θεσσαλονίκη του προσφέρει και άλλες δυνατότητες διασκέδασης όπως είναι η παρουσία του σε αγώνες ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.