, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Νέο αίμα στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια

O Κυρ. Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει στη ΔΕΘ ότι θα κάνει «ανοίγματα» και πέραν του παραδοσιακού φάσματος του κόμματος, προς την Κεντροαριστερά ακόμα και την Αριστερά
του Γιώργου Ευγενίδη g_evgenidis@yahoo.gr
Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει θέσει τον κομματικό οργανισμό της ΝΔ σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας, καθώς εδραία πεποίθηση στην οδό Πειραιώς είναι ότι η καταληκτική ημερομηνία για τη διενέργεια εκλογών είναι μάλλον ο ερχόμενος Μάιος, δίνεται πλέον ιδιαίτερη έμφαση στη στελέχωση των ψηφοδελτίων του κόμματος, μια και πρέπει και τα «γαλάζια» στελέχη να βγουν στους δρόμους προς άγραν ψήφων.
Αυτό, άλλωστε, ήταν και το θέμα συζήτησης σε κύκλους στελεχών της ΝΔ: Πότε θα γίνουν ανακοινώσεις, ώστε να μπορέσουν και οι νέοι υποψήφιοι να κάνουν αγώνα, χωρίς την επιφύλαξη να πουν ότι έχουν έγκριση από τα κεντρικά του κόμματος.
Με το βλέμμα στραμμένο και στο συνέδριο του κόμματος, σε έναν μήνα, στη ΝΔ ξεκίνησαν τις ανακοινώσεις για τις λίστες της παράταξης. Η αρχή έγινε με δύο ανθρώπους που δεν ανήκαν παραδοσιακά στον οργανισμό της ΝΔ: τον Πέτρο Τατσόπουλο και τον Αντώνη Πανούτσο, οι οποίοι θα πολιτευτούν στη Β΄ Αθηνών, στον βόρειο και στον δυτικό τομέα αντίστοιχα, προς επιβεβαίωση και των πληροφοριών που ήταν γνωστές στο παρασκήνιο εδώ και καιρό.
«Κύματα» νέων υποψηφιοτήτων
Σε αυτό το πλαίσιο, από τη ΝΔ αποκρυσταλλώνεται το πρώτο «κύμα» νέων υποψηφιοτήτων, το οποίο είναι γένους θηλυκού. Κοινό χαρακτηριστικό των 30 αυτών προσώπων είναι το ότι δεν έχουν ξαναβάλει ποτέ υποψηφιότητα με τη ΝΔ, ενώ αρκετές προέρχονται και από το Μητρώο Στελεχών. Άλλωστε, το Μητρώο θα αποτελέσει τροφοδότη των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων, αν και δεν θα είναι υποχρεωτικά υποψήφιοι όσοι πέρασαν τις διαδικασίες αξιολόγησης.
Έως το συνέδριο του κόμματος, δε, που θα λάβει χώρα στις 14 και 15 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί ακόμα ένα «κύμα» υποψηφίων. Κάθε ομάδα υποψηφίων, σε αυτό το στάδιο, που θα ανακοινώνεται θα έχει κάποιο ομοιογενές χαρακτηριστικό με κάποιον πολιτικό συμβολισμό, π.χ. γυναίκες ή νέοι, ενώ, γενικότερα, βούληση του κ. Μητσοτάκη και των στενών συνεργατών του είναι να εμπεδωθεί η εντύπωση στην κοινωνία ότι η ΝΔ αλλάζει, όχι απλά στα λόγια, αλλά και με νέα πρόσωπα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.