, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Νέο θρίλερ με το ιρανικό τάνκερ! Δυτικά της Κρήτης με άγνωστη ρότα!

Άλλαξε ρότα το ιρανικό τάνκερ Adrian Darya 1, που βρίσκεται στο επίκεντρο σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Τεχεράνη, καθώς δεν έχει πλέον προορισμό την Τουρκία, σύμφωνα με τον ιστότοπο Refinitiv Eikon, έχοντας αλλάξει τον προορισμό που είχε ορίσει το σαββατοκύριακο.
Το τάνκερ, που είναι φορτωμένο με πετρέλαιο και, αρχικά, είχε ορίσει ως προορισμό την Καλαμάτα, άλλαξε το Σάββατο, ορίζοντας ως προορισμό το λιμάνι της Μερσίνας στην Τουρκία, όπου επρόκειτο να καταπλεύσει στις 31 Αυγούστου.
Τη Δευτέρα, στην καταγραφή του Refinitiv Eikon δεν αναφέρεται κανένας προορισμός για το δεξαμενόπλοιο, το οποίο πλέει νότια της ηπειρωτικής Ελλάδας και βρίσκεται δυτικά της Κρήτης.
«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι όποιος το αγγίξει, όποιος το υποστηρίξει, όποιος του επιτρέψει να ελλιμενιστεί κινδυνεύει να υποστεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ», υπενθύμιζε απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.