, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Νίνα Λοτσάρη: «Αγαπώ και σέβομαι πολύ το κοινό της Θεσσαλονίκης»

Σε σκοτεινό Cabaret, με τραγούδια, πρόζα και μια αμαρτωλή αισθητική, η Νίνα Λοτσάρη γίνεται η RED. Μία γυναίκα που ερωτεύεται τη ζωή, την ζει στον υπερθετικό βαθμό και παραδίνεται στα πάθη της. «Η παράσταση υμνεί τον έρωτα και ψάχνει απάντηση στο αρχέγονο ερώτημα «που οδηγεί τελικά ο έρωτας; στην ευτυχία ή στην τρέλα;», περιγράφει η κα Λοτσάρη μιλώντας στην Karfitsa. Σε μία σύνθεση κειμένων μεγάλων συγγραφέων με 15 τραγούδια- ύμνοι στον Έρωτα, συντελούν στο να μετατραπεί η σκηνή σε μια γιορτή των αισθήσεων. Το σκηνικό που θα συνοδεύει την Ν.Λοτσάρη στη σκηνή συμπληρώνεται με τρεις βιρτουόζους μουσικούς, visuals, σκηνικές ανατροπές, hi end φωτισμοί και με την ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά του Γρηγόρη Αποστολόπουλου.
Συνέντευξη στη Φιλίππα Βλαστού
Ποια είναι η RED;
Η RED είναι μια γυναίκα που ενδόμυχα όλες οι γυναίκες θα θέλαμε να είμαστε, αλλά ο φόβος των ακραίων συναισθημάτων δε μας αφήνει. Είναι όλα αυτά που το κόκκινο χρώμα αντιπροσωπεύει…το πάθος, την ορμή, το θυμό, την επανάσταση, τον έρωτα…
Τι θα δούμε στην παράσταση;
Η παράσταση υμνεί τον έρωτα και ψάχνει απάντηση στο αρχέγονο ερώτημα «που οδηγεί τελικά ο έρωτας; στην ευτυχία ή στην τρέλα;» και όλα αυτά μέσα από τραγούδια που έχουν αφήσει ιστορία στην παγκόσμια μουσική σκηνή, αλλά και μέσα από κείμενα σπουδαίων ανδρών συγγραφέων όπως των Marquis De Sade, Harold Pinter, Charles Bukowski και Oscar Wilde.
Βλέπετε στοιχεία της Νίνας στη RED;
Η αλήθεια είναι πως έχω πολλά κοινά αλλά και μεγάλες διαφορές! Είμαι γυναίκα που πιστεύω στην επανάσταση κάθε είδους για την προσωπική εξέλιξη, όπου κι αν πάω με πάει η καρδιά μου όπως κάνει και η RED αλλά δεν αφήνω να πέσω στα δίχτυα της αυτοκαταστροφής, όπως αυτή, γιατί προτιμώ να έχω δίχτυ «ασφαλείας» γύρω μου πια!
Τι ορισμό δίνονται στην «καριέρα»;
Καριέρα για μένα είναι αυτοπραγμάτωση, δημιουργία, ζωή, εξέλιξη.
Ποια συνεργασία σας ξεχωρίζετε;
Όλες αυτές που με έκαναν καλύτερο άνθρωπο. Αυτές που ένιωσα πως είχα δίπλα μου συνοδοιπόρους και ήμασταν μαζί η δύναμη του ιθύνοντος νου. Γιατί τις συνεργασίες τις μετράω σε ανθρώπινες υγιείς σχέσεις και όχι σε καλλιτεχνικές επιτυχίες.
Θυμάστε την πρώτη φορά που τραγουδήσατε;
Αυτό που θυμάμαι είναι πως τα παιδικά μου χρόνια ήταν γεμάτα από μουσικές, μικρόφωνα και αυτοσχέδιες παραστάσεις αφού το σπίτι το είχα μετατρέψει σε stage, όπου ερμήνευα από Κάλλας μέχρι Γλυκερία, έκανα χορογραφίες με μουσική υπόκρουση τη Μαντόνα και έκοβα εισιτήρια στη γειτονιά στα αυτοσχέδια θεατρικά που σκαρφιζόμουν.
Σας χαρακτηρίζουν ως «η κορυφαία show woman» της χώρας. Ποια στιγμή της πορείας σας θεωρείτε πως ήταν κομβική για εσάς;
Κομβική στιγμή της καριέρας μου ήταν όταν έπαιζα στο «Αρχιπέλαγος» και ταυτόχρονα έμεινα έγκυος στην πρωτότοκη κόρη μου. Ήταν ένα θαύμα αυτό που ζούσα. Η απόλυτη επιτυχία στην καριέρα μου σε συνδυασμό με την απόλυτη πληρότητα στο ρόλο της μητρότητας.
Ποια είναι η επαφή σας με το κοινό της Θεσσαλονίκης;
Αγαπώ και σέβομαι πολύ το κοινό της Θεσσαλονίκης. Άνθρωποι ζεστοί, γενναιόδωροι που δεν ντρέπονται να χειροκροτήσουν δυνατά και με πάθος τον καλλιτέχνη.
*«RED» Α DARK CABARET, στο θέατρο Αυλαία, από από 22 Νοεμβρίου

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.