, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στο Στρασβούργο

Πυροβολισμοί ακούστηκαν πριν από λίγο στην περιοχή Λα Μεϊνό του Στρασβούργου, όπου προηγουμένως η γαλλική αστυνομία διεξήγαγε έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη της επίθεσης την Τρίτη. Την ίδια στιγμή, ελικόπτερο των ειδικών δυνάμεων υπερίπτατο της περιοχής.
Όπως μεταδίδει το Reuters, οι αστυνομικές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 29χρονο Σερίφ Σεκάτ, τον ένοπλο που σκότωσε τρεις ανθρώπους στην επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης πριν δύο ημέρες.
Σύμφωνα με γαλλικά μέσα, ο δράστης εντοπίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις να κρύβεται σε μία αποθήκη, όπου και εξουδετερώθηκε. Η αλσατική εφημερίδα DNA αναφέρει ότι βρέθηκαν πάνω του ένα όπλο και ένα μαχαίρι.
Από το απόγευμα της Πέμπτης, πάνοπλοι αστυνομικοί «χτένιζαν» τη συνοικία. Νωρίτερα, ερωτηθείς εάν η γαλλική αστυνομία έλαβε εντολή να συλλάβει τον Σεκάτ νεκρό ή ζωντανό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπενζαμέν Γκριβό είπε στο CNews: «Δεν έχει σημασία. Το καλύτερο θα ήταν να τον βρούμε όσο το δυνατόν συντομότερα».
Πηγή: kathimerini.gr

#Tags: Γαλλία

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.