, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Νοσοκομείο εκστρατείας για την νοσηλεία ασθενών με Covid – 19 δημιουργεί ο Πούτιν

Η κατάσταση σταθεροποιείται και βελτιώνεται, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν για την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού στη Ρωσία.
Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο Πούτιν τόνισε ότι η κατάσταση πρέπει να παρακολουθείται λεπτομερώς σε κάθε περιοχή της χώρας, ενώ έδωσε εντολή να αναπτυχθεί στρατιωτικό νοσοκομείο εκστρατείας στην περιοχή της Βαϊκάλης όπου η κατάσταση είναι περίπλοκη.
“Αυτή τη στιγμή η κατάσταση γενικά σταθεροποιείται, βελτιώνεται”, ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια σύσκεψης που είχε με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας. Επιπλέον, ο Βλαντιμίρ Πούτιν σημείωσε ότι η κατάσταση σε κάθε περιοχή της Ρωσίας πρέπει να παρακολουθείται συστηματικά και να αντιδρούμε άμεσα, χωρίς καθυστέρηση κάθε φορά που η κατάσταση αλλάζει.
Παράλληλα ο Ρώσος ηγέτης, αναφερόμενος στην περίπλοκη δυναμική που παρατηρείται όσον αφορά στην εξάπλωση του νέου κορονοϊού στην περιοχή της Βαϊκάλης, έδωσε εντολή στον στρατό να αναπτύξει νοσοκομείο εκστρατείας για την νοσηλεία ασθενών με Covid – 19.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στην περιοχή έχουν καταγραφεί 1.321 περιστατικά μόλυνσης, εκ των οποίων 708 ασθενείς ανάρρωσαν και 24 πέθαναν. Εξαιτίας της ταχείας αύξησης των κρουσμάτων στην περιοχή τα περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν έως τις 8 Ιουνίου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.