, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Ντ. Μπακογιάννη: Δεν γκριζάρεται το Αιγαίο – Οι ανεύθυνοι βουλευτές καλό είναι να σκέφτονται τι λένε

φωτο eurokinissi.gr

Η βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης του κόμματος, Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε στον Realfm 97,8.

“Ο Ερντογάν έκανε μια καθαρά πολιτική ευφυή επιλογή, κατά τη γνώμη μου, δεν άφησε σε εκκρεμότητα την κατάσταση, που ήταν άκρως προβληματική. Επενδύοντας στο Αφρίν, δεν μπορεί να περιμένει πλέον νέα στρατιωτική νίκη και έχοντας μια ακραία εθνικιστική αντιπολίτευση, επέλεξε να κάνει εκλογές και να καθαρίσει την όλη εικόνα στο εσωτερικό της Τουρκίας” ανέφερε σχετικά με τις εκλογές στην Τουρκία.

“Η ρητορική του θα συνεχίσει να υπάρχει. Ο Ερντογάν έχει ανάγκη να έχει εχθρούς ζωγραφισμένους στον τοίχο για να μπορέσει να συσπειρώσει τις δυνάμεις που θέλει. Η αίσθηση μου από την επίσκεψή μου στην Τουρκία, είναι ότι δεν θα δυσκολευτεί να πάρει το 50 συν 1 στις εκλογές, αυτή η εικόνα μου δόθηκε” συμπλήρωσε.

“Δεν πιστεύω ότι θα πάει γυρεύοντας αν συμβεί κάποιο ατύχημα, και το ατύχημα σας το έχω ξαναπεί, είναι κάτι που φοβάμαι. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, οι δικοί μας πιλότοι είναι έμπειροι, αλλά οι Τούρκοι δεν έχουν αυτή την εμπειρία και υπάρχει μια ψυχολογία να προσπαθούν να αποδείξουν τη νομιμοφροσύνη τους. Αυτό είναι το χειρότερο συναίσθημα” τόνισε.

“Χρειάζεται εκ μέρους μας ομοιογένεια λόγου, επειδή κάθε λέξη που λέμε την μετράνε οι Τούρκοι, πρέπει να είμαστε απολύτως σαφείς κάθε φορά τι εννοούμε και τι μήνυμα στέλνουμε. Αυτό είναι η αρχή μιας σοβαρής στρατηγικής έναντι της Τουρκίας” είπε η κ. Μπακογιάννη.

“Η Ελλάδα είναι ισχυρή στον τομέα του διεθνούς δικαίου. Είναι απολύτως βέβαιο ότι τα Ίμια είναι κατοχυρωμένα στην Ελλάδα με τρεις διαφορετικές συμβάσεις, τα επιχειρήματα μας είναι ισχυρά. Αυτό που έχει σημασία είναι το μήνυμα που ορθώς εξέπεμψε ο Πρωθυπουργός να το μεταδίδουν όλοι” ανέφερε.

“Ούτε γκριζάρεται το Αιγαίο και αυτά που λέγονται από ανεύθυνους βουλευτές, καλό είναι να σκέφτονται πριν τι λένε. Τα θέματα αυτά είναι δύσκολα και δεν σηκώνουν κουβέντες του στυλ “γκριζάρουν το Αιγαίο”. Δεν το γκριζάρουν το Αιγαίο, δεν μπορούν να το γκριζάρουν, το Αιγαίο είναι σαφές σε ποιον ανήκουν οι βραχονησίδες” κατέληξε.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.