, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ν. Δένδιας: Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με τις ΗΠΑ

Την ύπαρξη ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας με τις ΗΠΑ επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, δίχως να επιβεβαιώσει την λήψη επίσημης πρωτοβουλίας για την αποκλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία από πλευράς Ουάσιγκτον.
«Υπάρχει ένας διαρκής ανοιχτός δίαυλος με την υπερδύναμη. Αυτό για την Ελλάδα, με τις παρούσες συγκυρίες, είναι ένα απίστευτα μεγάλο κεφάλαιο» ανέφερε ο κ. Δένδιας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, υπογραμμίζοντας πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ, εξέθεσε τις ελληνικές θέσεις στον κ. Τραμπ και βρήκε κατανόηση.
Πάντως, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας ανέφερε πως δεν έχει ληφθεί επίσημη πρωτοβουλία διαμεσολάβησης από τις ΗΠΑ. «Δεν σας επιβεβαιώνω ότι υπάρχει διακηρυγμένη προσπάθεια διαμεσολάβησης των ΗΠΑ. Όμως υπάρχει διαρκής επικοινωνία και ανάγνωση των γεγονότων. Η κυβέρνηση της Ελλάδας έχει ανοιχτή γραμμή με τον Πομπέο. Αυτό υπάρχει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.
Πηγή: naftemporiki.gr
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.