, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ν. Δένδιας: Όπου υπάρχει πρόβλημα η Τουρκία είναι εκεί

Ότι προσπαθεί να ξαναγράψει τους κανόνες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου κατηγορεί την Άγκυρα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο Al Arabiya.
«H Τουρκία έστειλε μισθοφόρους τζιχαντιστές στην Λιβύη. Η Τουρκία προσπαθεί να υπονομεύσει την κυβέρνηση του Προέδρου Σίσι στην Αίγυπτο. Η Τουρκία εισέβαλε στην Συρία και στο Ιράκ. Οπουδήποτε υπάρχει πρόβλημα, η Τουρκία είναι εκεί», δηλώνει o Έλληνας ΥΠΕΞ, σύμφωνα με την Καθημερινή.
Παράλληλα καλεί την Ε.Ε. να καταλήξει σε συμπεράσματα που θα δώσουν στην Τουρκία ένα σαφές σημάδι ότι το έχει παρακάνει και ότι η συμπεριφορά της είναι απαράδεκτη.
«Αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι μια πρόκληση ενός νεο-οθωμανικού κράτους που προσπαθεί να επιβάλει τη θέλησή του στους γείτονές του, με βία εάν χρειαστεί», σημειώνει.
Καταλήγει ότι «μερικές φορές η ΕΕ επέτρεψε στην Τουρκία να καταλήξει σε λανθασμένα συμπεράσματα, και αυτό δεν είναι καλό για την Τουρκία, αλλά ούτε και για την Ε.Ε. και την τουρκική κοινωνία. Δεν είναι επίσης καλό για την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μεσόγειο και γενικά στην περιοχή».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.