, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ν.Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να δείξει τα "δόντια" της

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σήμερα έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία και τόνισε πως «Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να “δείξει τα δόντια της” στην Τουρκία εάν η γείτονα χώρα οξύνει την επιθετική της πολιτική».
Συγκεκριμένα στην ομιλία του στην Βουλή, ο κ. Παναγιωτόποουλος σημείωσε πως ότι αν η Τουρκία προχωρήσει στα παράνομα σχέδια για γεωτρήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, η Αθήνα θα αντιδράσει υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν τηρεί στάση απλού παρατηρητή.
«Η αντίδραση της χώρας θα είναι ισχυρή», είπε ο υπουργός Αμυνας, υπενθυμίζοντας την ισχυρή αντίδραση της χώρας μας στον Έβρο. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι κόκκινες γραμμές είναι αδιαπραγμάτευτες.
Δεδομένες οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδας
«Η Ελλάδα δεν παρακολουθεί. Ενίοτε δείχνει και τα δόντια της. Τα δείξαμε στην απόπειρα παραβίασης των συνόρων μας στον Έβρο και σε αυτό το δρόμο κινούμαστε. Έχουμε δηλώσει ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές μας, σε περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει η Τουρκία σε όξυνση της επιθετικής πολιτικής της έχουμε απάντηση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Νωρίτερα, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, είχε ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για εξωτερική πολιτική απλής παρακολούθησης της τουρκικής επιθετικότητας, εκτιμώντας ότι η Άγκυρα στοχεύει στην πρόκληση θερμού επεισοδίου και επισημαίνοντας την ανάγκη για περαιτέρω δράση από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.